Artikel top billede

Nordkoreanske hackere har forsøgt at stjæle Pfizers vaccine-opskrift

Medicinalgiganten Pfizer har været udsat for flere nordkoreanske hackerangreb, lyder det fra nabolandet Sydkorea. Det er endnu uvist, om hackerne har haft succes med at stjæle informationer om Pfizers corona-vaccine.

Nordkorea har iværksat cyberangreb mod medicinalgiganten Pfizer i et forsøg på at stjæle information om corona-vacciner og -behandlinger.

Det oplyser Sydkoreas efterretnignstjeneste, skriver Reuters.

Det er uklart, hvornår Pfizer er forsøgt angrebet, og om de nordkoreanske hackere har haft succes med at stjæle informationer.

Pfizer selv har ingen kommentarer til Reuters.

I en meddelelse til Computerworld fortæller Kaspersky, at hackergruppen, Lazarus, der har tætte forbindelser til Nordkorea, står bag angreb mod Pfizer.

"Som vi tidligere har rapporteret, har Lazarus-gruppen tidligere angrebet COVID-19-vaccinerelaterede organisationer. Siden offentliggørelsen af vores indledende forskning 20. december har vi holdt øje med deres aktiviteter rettet mod COVID-19 vacciner. Vi kan bekræfte, at det farmaceutiske selskab, der er knyttet til vores tidligere forskning, ikke er deres eneste mål. Der er flere mål," udtaler Kasperskys it-sikkerhedsefterforsker Seongsu Park, der efterforsker Lazarus.

Kaspersky kan ikke fortælle mere om de potentielle "yderlige mål", da efterforskningen stadig er i gang.

Hacker-angrebet mod Pfizer kommer efter, Sydkorea i 2020 blev mistænkt for at stå bag angreb mod systemer hos mindst ni sundhedsvirksomheder såsom Johnson & Johnson, Novavax og AstraZeneca.

Læs også: Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Sydkoreas efterretningstjeneste (NIS) meddeler, at det har forhindret flere forsøg fra sin nabo på at hacke sig ind i sydkoreanske virksomheder, der udvikler corona-vacciner.

Nordkorea forventes at modtage næsten to millioner doser af AstraZeneca- og Oxford-vaccinen i første halvdel af 2021 gennem de4t såkaldt COVAX-vaccinedelingsprogram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere