Artikel top billede

Nordkoreanske hackere har forsøgt at stjæle Pfizers vaccine-opskrift

Medicinalgiganten Pfizer har været udsat for flere nordkoreanske hackerangreb, lyder det fra nabolandet Sydkorea. Det er endnu uvist, om hackerne har haft succes med at stjæle informationer om Pfizers corona-vaccine.

Nordkorea har iværksat cyberangreb mod medicinalgiganten Pfizer i et forsøg på at stjæle information om corona-vacciner og -behandlinger.

Det oplyser Sydkoreas efterretnignstjeneste, skriver Reuters.

Det er uklart, hvornår Pfizer er forsøgt angrebet, og om de nordkoreanske hackere har haft succes med at stjæle informationer.

Pfizer selv har ingen kommentarer til Reuters.

I en meddelelse til Computerworld fortæller Kaspersky, at hackergruppen, Lazarus, der har tætte forbindelser til Nordkorea, står bag angreb mod Pfizer.

"Som vi tidligere har rapporteret, har Lazarus-gruppen tidligere angrebet COVID-19-vaccinerelaterede organisationer. Siden offentliggørelsen af vores indledende forskning 20. december har vi holdt øje med deres aktiviteter rettet mod COVID-19 vacciner. Vi kan bekræfte, at det farmaceutiske selskab, der er knyttet til vores tidligere forskning, ikke er deres eneste mål. Der er flere mål," udtaler Kasperskys it-sikkerhedsefterforsker Seongsu Park, der efterforsker Lazarus.

Kaspersky kan ikke fortælle mere om de potentielle "yderlige mål", da efterforskningen stadig er i gang.

Hacker-angrebet mod Pfizer kommer efter, Sydkorea i 2020 blev mistænkt for at stå bag angreb mod systemer hos mindst ni sundhedsvirksomheder såsom Johnson & Johnson, Novavax og AstraZeneca.

Læs også: Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Sydkoreas efterretningstjeneste (NIS) meddeler, at det har forhindret flere forsøg fra sin nabo på at hacke sig ind i sydkoreanske virksomheder, der udvikler corona-vacciner.

Nordkorea forventes at modtage næsten to millioner doser af AstraZeneca- og Oxford-vaccinen i første halvdel af 2021 gennem de4t såkaldt COVAX-vaccinedelingsprogram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere