Nordkoreanske hackere har forsøgt at stjæle Pfizers vaccine-opskrift

Medicinalgiganten Pfizer har været udsat for flere nordkoreanske hackerangreb, lyder det fra nabolandet Sydkorea. Det er endnu uvist, om hackerne har haft succes med at stjæle informationer om Pfizers corona-vaccine.

Nordkorea har iværksat cyberangreb mod medicinalgiganten Pfizer i et forsøg på at stjæle information om corona-vacciner og -behandlinger.

Det oplyser Sydkoreas efterretnignstjeneste, skriver Reuters.

Det er uklart, hvornår Pfizer er forsøgt angrebet, og om de nordkoreanske hackere har haft succes med at stjæle informationer.

Pfizer selv har ingen kommentarer til Reuters.

I en meddelelse til Computerworld fortæller Kaspersky, at hackergruppen, Lazarus, der har tætte forbindelser til Nordkorea, står bag angreb mod Pfizer.

"Som vi tidligere har rapporteret, har Lazarus-gruppen tidligere angrebet COVID-19-vaccinerelaterede organisationer. Siden offentliggørelsen af vores indledende forskning 20. december har vi holdt øje med deres aktiviteter rettet mod COVID-19 vacciner. Vi kan bekræfte, at det farmaceutiske selskab, der er knyttet til vores tidligere forskning, ikke er deres eneste mål. Der er flere mål," udtaler Kasperskys it-sikkerhedsefterforsker Seongsu Park, der efterforsker Lazarus.

Kaspersky kan ikke fortælle mere om de potentielle "yderlige mål", da efterforskningen stadig er i gang.

Hacker-angrebet mod Pfizer kommer efter, Sydkorea i 2020 blev mistænkt for at stå bag angreb mod systemer hos mindst ni sundhedsvirksomheder såsom Johnson & Johnson, Novavax og AstraZeneca.

Læs også: Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Sydkoreas efterretningstjeneste (NIS) meddeler, at det har forhindret flere forsøg fra sin nabo på at hacke sig ind i sydkoreanske virksomheder, der udvikler corona-vacciner.

Nordkorea forventes at modtage næsten to millioner doser af AstraZeneca- og Oxford-vaccinen i første halvdel af 2021 gennem de4t såkaldt COVAX-vaccinedelingsprogram.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.