Artikel top billede

It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

It-systemet der bruges til at bestille vaccine-tider volder store problemer for de ældre borgere, som netop er dem, der bliver vaccineret i øjeblikket

Det er de ældste borgere, der i øjeblikket er forrest i køen til at få en vaccine.

Men it-systemet, der bruges til at booke vaccine-tider, volder mange af de ældre borgere store problemer. Det skriver DR.

Systemet har mange lighedspunkter med det it-system, der bruges til at booke corona-test, og begge systemer er også udviklet i samarbejde med firmaet Synlab Medical Digital Services.

Skal logge på ofte

Som Computerworld tidligere har beskrevet foregår tidsbestillingen på hjemmesiden vacciner.dk og for at bestille en tid, skal du logge ind med dit NemID.

Ifølge DR kan det være nødvendigt at logge på jævnligt for at finde ledige tider, hvis der er fuldt booket.

Samtidig går en del af kritikken på, at det ikke er tydeligt markeret, hvis der er dage, hvor alle tider er optaget.

“Det burde ikke være så svært at lave et bookingsystem, der virker. Man har valgt en meget, meget primitiv udgave. Det virker helt uforståeligt. Det giver en kafkask følelse af, at ligegyldigt hvad du gør, så er der ingen tid. Jeg frygter, at nogle giver op og slet ikke bliver vaccineret,” siger formand Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, til DR.

Ældre Sagen har sendt et åbent brev om sagen til Sundhedsministeren og Social- og Ældreministeren, som kan læses her.

Læs også: Jeg fik vaccinen som en af de første - bag den lynhurtige danske vaccineudrulning ligger en historie om organiseret kaos - og det virker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere