Artikel top billede

It-system til vaccine-booking udsættes for hård kritik: “Man har valgt en meget, meget primitiv udgave”

It-systemet der bruges til at bestille vaccine-tider volder store problemer for de ældre borgere, som netop er dem, der bliver vaccineret i øjeblikket

Det er de ældste borgere, der i øjeblikket er forrest i køen til at få en vaccine.

Men it-systemet, der bruges til at booke vaccine-tider, volder mange af de ældre borgere store problemer. Det skriver DR.

Systemet har mange lighedspunkter med det it-system, der bruges til at booke corona-test, og begge systemer er også udviklet i samarbejde med firmaet Synlab Medical Digital Services.

Skal logge på ofte

Som Computerworld tidligere har beskrevet foregår tidsbestillingen på hjemmesiden vacciner.dk og for at bestille en tid, skal du logge ind med dit NemID.

Ifølge DR kan det være nødvendigt at logge på jævnligt for at finde ledige tider, hvis der er fuldt booket.

Samtidig går en del af kritikken på, at det ikke er tydeligt markeret, hvis der er dage, hvor alle tider er optaget.

“Det burde ikke være så svært at lave et bookingsystem, der virker. Man har valgt en meget, meget primitiv udgave. Det virker helt uforståeligt. Det giver en kafkask følelse af, at ligegyldigt hvad du gør, så er der ingen tid. Jeg frygter, at nogle giver op og slet ikke bliver vaccineret,” siger formand Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, til DR.

Ældre Sagen har sendt et åbent brev om sagen til Sundhedsministeren og Social- og Ældreministeren, som kan læses her.

Læs også: Jeg fik vaccinen som en af de første - bag den lynhurtige danske vaccineudrulning ligger en historie om organiseret kaos - og det virker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere