Salget af Chromebooks overhaler Mac-computere for første gang

For første gang blev der solgte flere pc'er med Googles Chrome OS, end der blev solgt Mac-computere i 2020. Microsofts Windows, der er suveræn markedsleder, taber terræn til både Apple og Google.

Apple er blevet overhalet indenom af konkurrenten Google på pc-fronten.

I 2020 blev der for første gang solgt flere pc'er, der kører på Googles Chrome OS, end der blev solgt Apple-computere, som kører på Mac OS.

Det skriver tech-mediet Geekwire på baggrund af nye tal fra analysehuset IDC.

I løbet af sidste år tog Google et større indhug i markedet for operativsystemer.

Udover at overhale Mac OS-styresystemet på salgsfronten åd Google sig ind på Windows, der stadig er suverænt den største spiller inden for operativsystemer.

Windows tabte markedsandele til både Chrome OS og macOS i løbet af 2020.

Geekwire skriver, at det er en stor sejr for Google samt en advarsel til både Apple og Microsoft.

Derudover signalerer vokseværket, at Chrome OS ikke længere er til at overse for app- og spiludviklere.

Med de voksende markedsandele bliver det nødvendigt at sikre en brugeroplevelse, der er mindst lige så god på Googles styresystem såvel som Apples og Microsofts, fremgår det.

Windows stadig på toppen
IDC's opgørelse, der dækker over laptops, desktops og tablets, viser, at Windows-styresystemet går 4,9 procentpoint tilbage i 2020.

Derved sidder Microsoft på 80,5 procent markedet.
Chrome OS voksede med 4,4 procentpoint, hvilket løfter selskabets markedandele fra 6,4 i 2019 til 10,8 i 2020.

Apples Mac OS steg med 0,8 procentpoint i løbet af 2020. Derved endte selskabet med at sidde på 7,5 procent af markedet i modsætning til 6,7 procent året forinden.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.