Morgen-briefing: Australien med klar besked til Facebook og Google: Vi ændrer ikke i lovgivningen / Microsoft vil også tvinge tech-giganter til at betale for nyheder i EU / Nu har regionerne rettet udskældt vaccine-system

Australien med klar besked til Facebook og Google: Vi ændrer ikke i lovgivningen. Microsoft vil også tvinge tech-giganter til at betale for nyheder i EU. Nu har regionerne rettet udskældt vaccine-system. It-selskaber klar med stort ESDH-sats i danske kommuner. Esbjerg Havn skal nå klimamål med hjælp fra ny it-løsning

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

I dagens morgen-briefing lægger vi ud med nyheden om, at de australske politikere tirsdag skal stemme om en omdiskuteret og revolutionerende lovgivning, der har fået Facebook til at spærre for australske nyhedsmedier.

Australien med klar besked til Facebook og Google: Vi ændrer ikke i lovgivningen
Selvom Facebook har valgt at blokere for australske nyhedsmedier, så går Australien alligevel videre med en ny kontroversiel lov, der betyder, at sociale medier skal betale nyhedsmedier for indhold.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Målet med loven er ifølge Reuters, at sikre at australske nyhedsorganisationer bliver kompenseret for brug af deres indhold på en måde, der ifølge loven bliver betegnet som ”en fair og legitim måde”.

”Loven som den ser ud nu indeholder den rette balance,” siger Simon Birmingham, der er Australiens finansminister til Australian Broadcasting Corp Radio.

Microsoft vi ogsål tvinge tech-giganter til at betale for nyheder i EU
Microsoft bakker nu op om planerne om at indføre en lov i Europa, der minder om den australske.

Det oplyser Microsoft på sin blog.

I den forbindelse har Microsoft indgået et samarbejde med fire førende medie-lobby-grupper om at udarbejde en lovgivning, der ligesom den australske vil betyde, at europæiske nyhedsmedier skal kompenseres af tech-giganter som eksempelvis Facebook og Google.

Microsofts chef-strateg Brad Smith har tidligere kaldt den australske model for ”den helt rigtige løsning for teknologi, journalistik og sågar det amerikanske demokrati.”

Nu har regionerne rettet udskældt vaccine-system
Efter længere tids kritik har regionerne nu rettet det it-system, der bruges til at bestille vaccinetider.

Det skriver Danske Regioner på Twitter.

Systemet er blevet kritiseret for, at det har svært for folk at finde ledige tider, men med de nye rettelser tilbyder systemet nu automatisk folk den første ledige tid.

Regionerne oplyser desuden, at der løbende bliver arbejdet med at forbedre systemet, og at det også snart vil blive lettere at booke den tid til det andet vaccine-stik.

It-selskaber klar med stort ESDH-sats i danske kommuner
It-selskaberne Proactive og Workpoint er klar at investere stort i at komme ind på markedet for ESDH-systemer til danske kommuner. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

”Vi har evalueret det kommunale marked for ESDH-løsninger grundigt, og vi har besluttet at udvide vores mangeårige samarbejde med WorkPoint gennem en fælles investering i en banebrydende ESDH-løsning til danske kommuner,” siger Max Sejbæk, administrerende direktør i Proactive, ifølge en pressemeddelelse.

Proactive oplyser desuden, at selskabet vurderer, at de med en ny løsning og et nyt koncept kan erobre 25 procent af markedet i løbet af de næste 5 til 6 år.

Esbjerg Havn skal nå klimamål med hjælp fra ny it-løsning
Hos Esbjerg Havn vil man mindske CO2-udslippet markant gennem brug af data. Det skriver Børsen.

Havnen har derfor i samarbejde med amerikanske Honeywell udvalgt 1200 målepunkter i havnen, der forsyner en skræddersyet it-løsning med data relateret til havnens CO2-udledning

“Da vi begyndte at interessere os for CO2, kunne vi se, at vi havde et CO2-aftryk på mellem 80.000 og 100.000 ton om året. Ved at få it-løsningen kan vi overskue, hvordan CO2-udledningerne er fordelt på de forskellige områder på havnen, på forskellige skibstyper, og hvor længe skibene er i havn,” siger Dennis Jul Pedersen, der er direktør i Esbjerg Havn til Børsen.

Om dagen i dag: Johannes Guttenberg begynder trykningen af sin første bibel
Den 23. Februar 1455 begyndte Johannes Guttenberg trykningen af sin første bibel, og dermed startede Guttenberg en regulær kommunikationsrevolution ved hjælp af den trykpresse, som han havde opfundet få år tidligere.
Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.