Artikel top billede

Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets rygrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“

For 20 år siden ville Martin Thorborg have, at politikerne skulle tvinge teleselskaberne til at betale for Jubii. I dag er han med egne ord blevet klogere, og han advarer mod, at politikerne tvinger Google og Facebook til at betale til nyhedsmedierne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få Martin Thorborgs syn på den aktuelle debat om, hvorvidt internetplatforme skal betale til nyhedsmedier
  • Få historien om, hvordan Martin Thorborg selv havde et helt andet synspunkt i 2001, da han stod i spidsen for søgemaskinen Jubii
  • Få svart på, hvorfor Martin Thorborg frygter, at man kan knække internettets rygrad, hvis det ender med en decideret "link-skat"
1.209
6:15 min
Den danske kulturminister Joy Mogensen (S) og dele af den danske mediebranche ønsker, at digitale platforme som Google og Facebook skal kompensere nyhedsmedier, når deres indhold bliver delt på digitale platforme.

Det kan betyde, at danske medier kan se frem til at modtage en fast indtægt fra it-giganterne, hvis en sådan lov bliver indført.

Men den tilgang advarer den danske iværksætter Martin Thorborg imod.