Artikel top billede

Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets rygrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“

For 20 år siden ville Martin Thorborg have, at politikerne skulle tvinge teleselskaberne til at betale for Jubii. I dag er han med egne ord blevet klogere, og han advarer mod, at politikerne tvinger Google og Facebook til at betale til nyhedsmedierne.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få Martin Thorborgs syn på den aktuelle debat om, hvorvidt internetplatforme skal betale til nyhedsmedier
  • Få historien om, hvordan Martin Thorborg selv havde et helt andet synspunkt i 2001, da han stod i spidsen for søgemaskinen Jubii
  • Få svart på, hvorfor Martin Thorborg frygter, at man kan knække internettets rygrad, hvis det ender med en decideret "link-skat"
1.209
6:15 min
Den danske kulturminister Joy Mogensen (S) og dele af den danske mediebranche ønsker, at digitale platforme som Google og Facebook skal kompensere nyhedsmedier, når deres indhold bliver delt på digitale platforme.

Det kan betyde, at danske medier kan se frem til at modtage en fast indtægt fra it-giganterne, hvis en sådan lov bliver indført.

Men den tilgang advarer den danske iværksætter Martin Thorborg imod.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Et af Danmarks bedste BI-huse henter millioninvestering: Går nu på jagt efter flere ansatte

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Cybersikkerhedsrådet om it-sikkerhedsbøvl i fem store myndigheder: "Det sender et signal til andre myndigheder om, at man kan tage let på sikkerheden"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Henrik Thystrup fratræder som CIO i den danske milliardkoncern Solar: Her er hans nye job

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny lov om dataindsamling vil kunne ramme mere end 70 procent af de danske virksomheder - digitale annoncører risikerer kæmpe-bøder

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

DSB vil købe Microsoft-ydelser for op mod 200 millioner kroner: Præsenterer kæmpe-udbud i løbet af de kommende uger