Helle Thornings magtfulde råd får Facebook til at ændre kurs: Vil nu tillade mere nøgenhed

Facebooks nye Tilsynsråd er kommet med en række anbefalinger til selskabets topchef Mark Zuckerberg, og Facebook har valgt at følge de fleste af dem.

En række afgørelser fra Facebooks nye Tilsynsråd, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er co-chair, får nu Facebook til at ændre i brugerpolitikken.

Det sker efter, at Tilsynsrådet i januar offentliggjorde sin første runde af afgørelser

I kølvandet på afgørelserne er Tilsynsrådet nu på sin hjemmeside også kommet med en række konkrete anbefalinger til, hvordan Facebook kan ændre sin brugerpolitik på 11 specifikke områder.

Læs også: Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage

Ændre kurs om nøgenhed
Tilsynsrådet har blandt andet foreslået, at Instagram opdaterer sin politik om nøgenhed.

Derfor tillader Facebook nu nøgenhed i tilfælde, hvor det indgår i en sundheds-kontekst. Eksempelvis når det drejer sig om oplysning om brystcancer.

Tilsynsrådet anbefaler også, at Facebook gør opmærksom på det, hvis indlæg er blevet modereret via automatiseringsprocesser.

Den anbefaling mangler Facebook dog stadigvæk at oplyse om selskabets vil følge. I stedet oplyser Facebook, at den i første omgang vil teste anbefalingen.

Læs også:Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Afviste en enkelt anbefaling
I et enkelt tilfælde har Facebook dog valgt ikke at følge anbefalingen.

Tilsynsrådet besluttede at Facebook skulle omstøde sletningen af en fransk brugers opslag, der hævdede, at det omdiskuterede lægemiddel hydroxyklorokin kunne kurere covid-19.

Her anbefalede Tilsynsrådet tilmed, at Facebook skulle skride mindre hårdhændet til værks over for misinformation i forbindelse med pandemien, hvis misinformation ikke indebar overhængende risiko for fysisk skade på personer

I det tilfælde lover Facebook at være mere transparente i forhold til sine regler, men oplyser at selskabet ikke vil ændre på, hvordan reglerne blev håndhævet.

Få overblik over alle anbefalingerne her.

Læs også: Første afgørelser fra Helle Thornings Facebook-tilsyn ude: Nu falder dommen i seks sagerPremium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.