Artikel top billede

(Foto: (C) Council of the EU / Mario Salerno)

Helle Thornings magtfulde råd får Facebook til at ændre kurs: Vil nu tillade mere nøgenhed

Facebooks nye Tilsynsråd er kommet med en række anbefalinger til selskabets topchef Mark Zuckerberg, og Facebook har valgt at følge de fleste af dem.

En række afgørelser fra Facebooks nye Tilsynsråd, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er co-chair, får nu Facebook til at ændre i brugerpolitikken.

Det sker efter, at Tilsynsrådet i januar offentliggjorde sin første runde af afgørelser

I kølvandet på afgørelserne er Tilsynsrådet nu på sin hjemmeside også kommet med en række konkrete anbefalinger til, hvordan Facebook kan ændre sin brugerpolitik på 11 specifikke områder.

Læs også: Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage

Ændre kurs om nøgenhed

Tilsynsrådet har blandt andet foreslået, at Instagram opdaterer sin politik om nøgenhed.

Derfor tillader Facebook nu nøgenhed i tilfælde, hvor det indgår i en sundheds-kontekst. Eksempelvis når det drejer sig om oplysning om brystcancer.

Tilsynsrådet anbefaler også, at Facebook gør opmærksom på det, hvis indlæg er blevet modereret via automatiseringsprocesser.

Den anbefaling mangler Facebook dog stadigvæk at oplyse om selskabets vil følge. I stedet oplyser Facebook, at den i første omgang vil teste anbefalingen.

Læs også:Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Afviste en enkelt anbefaling

I et enkelt tilfælde har Facebook dog valgt ikke at følge anbefalingen.

Tilsynsrådet besluttede at Facebook skulle omstøde sletningen af en fransk brugers opslag, der hævdede, at det omdiskuterede lægemiddel hydroxyklorokin kunne kurere covid-19.

Her anbefalede Tilsynsrådet tilmed, at Facebook skulle skride mindre hårdhændet til værks over for misinformation i forbindelse med pandemien, hvis misinformation ikke indebar overhængende risiko for fysisk skade på personer

I det tilfælde lover Facebook at være mere transparente i forhold til sine regler, men oplyser at selskabet ikke vil ændre på, hvordan reglerne blev håndhævet.

Få overblik over alle anbefalingerne her.

Læs også: Første afgørelser fra Helle Thornings Facebook-tilsyn ude: Nu falder dommen i seks sager