Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage

Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.

Den tidligere amerikansk præsident Donald Trump vil have sin Facebook-konto tilbage efter, at den tidligere på året blev suspenderet.

Nu har han rettet en direkte appel til Facebooks nye magtfulde Tilsynsråd, som den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt sidder i spidsen for som såkaldt co-chair.

Det bekræfter Helle Thorning-Schmidt i interview med engelske Channel 4.

“Vi har besluttet, at vi tager sagen op,” siger hun til tv-stationen.

Læs også:Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Facebook bekræfter
En talsperson fra Facebooks tilsynsråd bekræfter desuden over for mediet BusinessInsider, at tilsynsrådet har modtaget en erklæring fra Donald Trump i sagen om suspenderingen af hans Facebook og Instagram konto.

“Vi har ingen ingen yderligere kommentar angående erklæringen, før rådet har offentliggjort en beslutning,” lyder det fra talspersonen.

Tilsynsrådet har indtil videre taget stilling til en håndfuld sager, men sagen om suspenderingen af Donald Trumps konti bliver for alvor rådets ilddåb.

Læs også: Sådan arbejder Helle Thornings højtlønnede Facebook-udvalg, der snart skal tage stilling til sin største sag nogensinde

Sådan besluttes det
New York Times har tidligere beskrevet, at sagen i første omgang skal vurderes af et bestående fem rådsmedlemmer, hvor af mindst en af dem skal være amerikaner.

De fem rådsmedlemmer skal herefter komme frem til en beslutning om, hvad der skal ske med Donald Trumps konto.

Beslutningen vil efterfølgende blive fremlagt for alle rådets 20 medlemmer, der skal tage en endelig beslutning om, hvorvidt Trumps konto skal genoprettes eller om den skal spærres for altid.

Læs også: Første afgørelser fra Helle Thornings Facebook-tilsyn ude: Nu falder dommen i seks sager
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.