Artikel top billede

Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage

Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.

Den tidligere amerikansk præsident Donald Trump vil have sin Facebook-konto tilbage efter, at den tidligere på året blev suspenderet.

Nu har han rettet en direkte appel til Facebooks nye magtfulde Tilsynsråd, som den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt sidder i spidsen for som såkaldt co-chair.

Det bekræfter Helle Thorning-Schmidt i interview med engelske Channel 4.

“Vi har besluttet, at vi tager sagen op,” siger hun til tv-stationen.

Læs også:Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Facebook bekræfter

En talsperson fra Facebooks tilsynsråd bekræfter desuden over for mediet BusinessInsider, at tilsynsrådet har modtaget en erklæring fra Donald Trump i sagen om suspenderingen af hans Facebook og Instagram konto.

“Vi har ingen ingen yderligere kommentar angående erklæringen, før rådet har offentliggjort en beslutning,” lyder det fra talspersonen.

Tilsynsrådet har indtil videre taget stilling til en håndfuld sager, men sagen om suspenderingen af Donald Trumps konti bliver for alvor rådets ilddåb.

Læs også: Sådan arbejder Helle Thornings højtlønnede Facebook-udvalg, der snart skal tage stilling til sin største sag nogensinde

Sådan besluttes det

New York Times har tidligere beskrevet, at sagen i første omgang skal vurderes af et bestående fem rådsmedlemmer, hvor af mindst en af dem skal være amerikaner.

De fem rådsmedlemmer skal herefter komme frem til en beslutning om, hvad der skal ske med Donald Trumps konto.

Beslutningen vil efterfølgende blive fremlagt for alle rådets 20 medlemmer, der skal tage en endelig beslutning om, hvorvidt Trumps konto skal genoprettes eller om den skal spærres for altid.

Læs også: Første afgørelser fra Helle Thornings Facebook-tilsyn ude: Nu falder dommen i seks sager