Artikel top billede

Han har cybersikkerhedsoverblikket over hele sundhedssektoren: Søren Bank Greenfield vil have kort snor i underleverandører efter SolarWinds

Interview: Søren Bank Greenfield skuer fra sin plads som it-sikkerhedschef i Sundhedsdatastyrelsen ud over hele sundhedssektorens sikkerhedslandskab. Her er DCIS-lederens overvejelser og anbefalinger til et cybersikkert 2021.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvordan sikkerhedslandskabet i en af Danmarks mest afgørende sektorer lige nu ser ud.
  • Se hvilke to fokusområder sundhedssektoren bør have styr på fra 2021.
1.644
8:15 min
Det er forår 2020. Danmark er lukket ned. Alle er bange for en ny virus, og sundhedssektoren er på den anden ende.

En sundhedsmedarbejder modtager en sms med et link på sin private mobiltelefon. Emnet er corona-relateret, men medarbejderen kigger ikke ordentligt på den.

Hun er i orkanens øje og ved hvad procedurerne er på området lige nu. Hun tænker ikke mere over det. Ikke før 12 timer senere, hvor hun bliver ringet op, og stemmen i røret forsøger at guide hende til at klikke på linket.

Sundhedsmedarbejderen er heldigvis på stikkerne og foretager sig intet efter opringningen. Det var et fupnummer. Linket førte til en russisk hjemmeside, hvor bagmændene prøvede at fiske personoplysninger og sprede misinformation om Covid-19.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.