Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Casper Klynge: Skiftet til Microsoft var den bedste beslutning nogensinde / Mars-robot deler processor med iMac fra 1998 / Citrix køber cloud-selskab for 13,9 milliarder kroner

Casper Klynge: Skiftet til Microsoft var den bedste beslutning nogensinde. Mars-robot deler processor med iMac fra 1998. Citrix køber cloud-selskab for 13,9 milliarder kroner. Danskerne foretrækker danske webshops. IT Branchen vil låne bestyrelsesmedlemmer ud. Formand for Danmarks DPO-Forening får nyt job.

Godmorgen.

Vi tager hul på endnu en morgen-briefing her fra Computerworld, hvor vi begynder med nyt fra den tidligere tech-ambassadør, der på ingen måde har fortrudt sit karriereskift til Microsoft.

Casper Klynge: Skiftet til Microsoft var den bedste beslutning nogensinde

Danmarks og verdens første tech-ambassadør droppede for et år siden diplomatkarrieren og blev i stedet vice president hos Microsoft.

Den beslutning er en af de bedste Casper Klynge nogensinde har taget. Det skriver den tidligere ambassadør på Twitter.

”Ikke noget ideelt år at onboarde… Men hvilket privilegium at arbejde med de bedste og mest betænksomme kolleger på kerneområder for vores tid. I epicenteret af det hele (Europa),” skriver Casper Klynge på Twitter.

I begyndelsen af marts 2020 havde Klynge sin sidste arbejdsdag som tech-ambassadør og blev herefter ansat hos den amerikanske it-gigant Microsoft.

Den tidligere danske ambassadør sender på Twitter en tak til Microsoft-chefen Brad Smith, som han fortæller ”fik det hele til at ske.”

Mars-robot deler processor med iMac fra 1998

Det amerikanske rumorganisation NASA lykkedes for få uger siden med at sende sin spritnye Perseverance Rover-robot til Mars.

Men selvom mission var et moderne gennembrud, så var teknologien ombord ikke lige frem det samme. Mars-robotter bruger nemlig samme processor som en iMac fra 1998.

Det skriver The Verge.

Processorkraften der skal bruges på Mars, kan tilsyneladende nøjes med en PowerPC 750, 233MHz processor.

Årsagen til valget af processor skyldes ikke (udelukkende) et nostalgitrip blandt fagfolkende bag robotten. Ifølge The Verge betyder atmosfæren på planeten, at radioaktiv stråling kan risikere at ødelægge mere moderne teknologi, som er mindre hårdfør overfor den type stråling.

Citrix køber cloud-selskab for 13,9 milliarder kroner

Softwarevirksomheden Citrix har købt selskabet Wrike for 2,2 milliarder dollar eller hvad der svarer til godt 13,9 milliarder danske kroner.

Write leverer cloud- og samarbejdssoftware og derfor er planen for Citrix at levere, hvad selskabet selv kalder ”branchens mest omfattende cloud-baserede arbejdsplatform.”

”For brugerne vil fordelene blandt andet være, at fremtidens digitale arbejdsplads i vidt omfang kan simplificere og automatisere ensformige rutineopgaver. Et arbejde der løbende bliver mere effektivt, efterhånden som softwaren lærer brugerens vaner og præferencer at kende,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Danskerne foretrækker danske webshops

Nedlukning af de fleste butikker i forbindelse med coronakrisen har i den grad sendt de danske forbrugere over på nethandel.

Men det betyder ikke, at pengene lander hos udenlandske selskaber. Det viser en rundspørge fra Tænketanken Europa.

I begyndelsen af februar 2021 fik Tænketanken Europa foretaget en meningsmåling af Voxmeter, der viste, at de fleste danskere helst vil handle hos danske netbutikker.

67,8 procent af danskerne svarer, at de i nogen eller høj grad foretrækker at handle i danske netbutikker.

IT Branchen vil låne bestyrelsesmedlemmer ud

Et nyt initiativ skal sikre sparring og rådgivning til mindre it-virksomheder, der ikke selv har en professionel bestyrelsen.

Derfor vil IT Branchen fremover gøre det muligt for professionelle bestyrelsesmedlemmer at blive matchet med mindre virksomheder om rådgivningsopgaver.

”Man binder sig ikke for mere end til at tage et enkelt møde med kandidaten, hvor man kan føle hinanden på tænderne og høre, hvordan kandidaten kan hjælpe med f.eks. at gøre ideer til konkrete actions, at få prioriteret forskellige indsatser og få belyst det digitale forretningspotentiale,” skriver erhvervsorganisationen om muligheden.

Du kan læse mere på IT Branchens hjemmeside.

Formand for Danmarks DPO-Forening får nyt job

Medstifter og formand for Danmarks DPO-Forening Kasia Torian har skiftet job. Fremover skal hun være advokatspecialist hos Dahl Advokatpartnerskab, det skriver formanden på LinkedIn.

Dermed stopper hun selv i rollen som DPO efter at have været netop det hos både fødevareministeriet og Nordsjællands digitaliseringssamarbejde.

Foreningen blev stiftet i 2019 og samle danske DPO’er i både det offentlige og private.