Artikel top billede

Bog: Alle lider når ledelsen vil bestemme for meget

Ledelse på afveje argumenterer forfatterne for, at for mange ledere mangler indsigt i medarbejdernes arbejde – og at det skaber både mistillid og truer organisationen.

Topstyring kan måske være nyttigt, hvis man gerne vil have en organisation til at gå i takt.

Men den kan også være skadelig for indtjening i private virksomheder eller for produktivitet og kvalitet i offentlige institutioner og indenfor forskningsverdenen. Særligt kan det konstante fokus på forandringer være ren gift.

Det er blandt budskaberne i den nye bog, Ledelse på afveje – når magt og indsigt skilles ad af Peter Harder og Jep Loft.

I et længere interview i Information fremhæver en af forfatterne eksempelvis, at når afstanden bliver for stor mellem forskere og universitetsledelse, falder medarbejdernes motivation, ligesom der breder sig en fornemmelse af, at man ikke har de samme prioriteter.

”Systemet er blevet indrettet sådan, at vi videnskabelige medarbejdere slet ikke bliver hørt i de beslutninger, der i sidste ende vedrører vores faglige virke. Det skaber mistillid,” siger Peter Harder til avisen.

Men Ledelse på afveje kommer også omkring eksempler fra det private erhvervsliv og forklarer flere virksomheders udfordringer med, at ledelse som disciplin ikke blot er kommet til at fylde meget – men måske også for meget.

Læs mere på forlagets hjemmeside og i dette interview i Information.

Titel: Ledelse på afveje. Forfattere: Peter Harder og Jep Loft
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere