Artikel top billede

Rusland sagsøger Google, Twitter og Facebook for ikke at slette protest-indhold

Russiske myndigheder sagsøger nu en række sociale medier for at nægte at fjerne kritiske røster fra deres platforme.

Russiske myndigheder sagsøger en række sociale medieplatforme for angiveligt ikke at slette indlæg, der opfordrer børn til at deltage i ulovlige protester.

Det skriver Reuters på baggrund af en rapport fra nyhedsbureauet Interfax.

Twitter, Google, Facebook har hver især tre sager mod dem, hvor hver overtrædelse kan straffes med en bøde på op til fire millioner russiske rubler - cirka 340.000 kroner.

Der er desuden indgivet sager mod Tiktok og Telegram, ifølge rapporten.

Sagerne blev rejst efter landsdækkende protester over den politiske aktivists og Putin-kritiker Alexei Navalnys fængsling.

Navaly er netop blevet en kendt russik stemme gennem sociale medier og blogging.

Google afviser at kommentere Interfax-rapporten, mens Facebook, Twitter, Tiktok og Telegram tøver med at reagere på anmodninger om kommentar.

Sagerne mod Google, Facebook og Twitter vil blive behandlet 2. april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere