Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Apple klar med kæmpe europæisk 5G-investering: Skyder 7,5 milliarder kroner i nyt anlæg

Allerede til næste år kan Apple slå dørene op for et stort chipdesigncenter i den sydtyske storby München. Apple investerer nu 7,5 milliarder kroner i det 30.000 m2 store center.

Når du i fremtiden køber en ny iPhone, så kan 5G-teknologien meget vel være designet i vores naboland mod syd.

For Apple meddeler nu, at selskabet over en treårig periode vil investere en milliard euro – knap 7,5 milliarder kroner – i et nyt chipdesigncenter i München, der skal fokusere på 5G og andre trådløse teknologier.

Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

“Jeg er utroligt spændt på alt det, vores tekniske teams i München vil finde frem til – lige fra at undersøge de nye grænser for 5G-teknologi til en ny generation af teknologier, der tilfører verden ydeevne, hastighed og forbindelse,” siger Apples topchef Tim Cook i pressemeddelelsen.

Læs også: Apple på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet

Største afdeling af sin slags

Ifølge Apple vil det blive den største forsknings- og udviklingsafdeling i Europa, der fokuserer på trådløse halvledere og software til mobile enheder.

Apple har været tilstede i München siden 1981, hvor selskabet åbnede sit første kontor i byen med 15 ansatte. I dag Apple har 1.500 teknikere fordelt på syv forskellige lokationer i den sydtyske storby, der fungerer som en central hub for Apples tekniske udvikling i Europa.

Det nye anlæg i München vil ifølge Apple blive på 30.000 m2 og blive placeret i det centrale München, og det forventes at den fysiske bygning vil stå klar i 2022.

Tager mere ejerskab

Nyheden om den tyske investering kommer få uger efter, at det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vurderede, at Apple har planer om i langt højere grad selv at tage ejerskab for nye trådløse teknologier.

Det gælder både for videreudviklingen af 5G, men også for den kommende 6G-teknologi, hvor Apple er begyndt at rekruttere specialister på området.

Det kan du læse mere om her: Din iPhone har først lige fået 5G – men Apple forbereder allerede nu stor 6G-satsning