Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple klar med kæmpe europæisk 5G-investering: Skyder 7,5 milliarder kroner i nyt anlæg

Allerede til næste år kan Apple slå dørene op for et stort chipdesigncenter i den sydtyske storby München. Apple investerer nu 7,5 milliarder kroner i det 30.000 m2 store center.

Når du i fremtiden køber en ny iPhone, så kan 5G-teknologien meget vel være designet i vores naboland mod syd.

For Apple meddeler nu, at selskabet over en treårig periode vil investere en milliard euro – knap 7,5 milliarder kroner – i et nyt chipdesigncenter i München, der skal fokusere på 5G og andre trådløse teknologier.

Det oplyser Apple i en pressemeddelelse.

“Jeg er utroligt spændt på alt det, vores tekniske teams i München vil finde frem til – lige fra at undersøge de nye grænser for 5G-teknologi til en ny generation af teknologier, der tilfører verden ydeevne, hastighed og forbindelse,” siger Apples topchef Tim Cook i pressemeddelelsen.

Læs også: Apple på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet

Største afdeling af sin slags

Ifølge Apple vil det blive den største forsknings- og udviklingsafdeling i Europa, der fokuserer på trådløse halvledere og software til mobile enheder.

Apple har været tilstede i München siden 1981, hvor selskabet åbnede sit første kontor i byen med 15 ansatte. I dag Apple har 1.500 teknikere fordelt på syv forskellige lokationer i den sydtyske storby, der fungerer som en central hub for Apples tekniske udvikling i Europa.

Det nye anlæg i München vil ifølge Apple blive på 30.000 m2 og blive placeret i det centrale München, og det forventes at den fysiske bygning vil stå klar i 2022.

Tager mere ejerskab

Nyheden om den tyske investering kommer få uger efter, at det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vurderede, at Apple har planer om i langt højere grad selv at tage ejerskab for nye trådløse teknologier.

Det gælder både for videreudviklingen af 5G, men også for den kommende 6G-teknologi, hvor Apple er begyndt at rekruttere specialister på området.

Det kan du læse mere om her: Din iPhone har først lige fået 5G – men Apple forbereder allerede nu stor 6G-satsningCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.