Artikel top billede

Nu tager GameStop endnu et hop: Årsagen er enten digitalisering eller corona

Endnu en gang holder investorer øjnene på GameStop, der igen tager et spring i aktiemarkedet - og denne gang kan det være permanent.

GameStop og andre såkaldte "meme-aktier" steg kraftigt onsdag og fortsatte en kurs, der har sat videospilforhandleren på rette spor til dens sjette dag i træk med udbytte.

Det skriver Reuters.

GameStop steg 18 procent med omkring 289 dollar - 1.800 danske kroner - per aktie kort efter børsen åbnede.

Dagen sluttede af med en stigning på mere end 600 procent målt fra deres laveste kurs i februar.

Af andre af de populære tech-aktier steg hovedtelefonproducenten Koss med omkring 60 procent, og biografoperatøren AMC Entertainment steg med 10 procent.

Markedsstrateger har tidligere peget på, at flere penge fra den amerikanske præsident Joe Bidens hjælpepakker for coronavirus indirekte kan spille en rolle på aktiemarkedet og muligvis øge "meme-aktier" - aktier, der skubbes markant op af individuelle investorer.

En anden årsag til springet kan være den forventede overgang til e-handel for GameStop ledet af aktionæren og Chewy.com-medstifteren Ryan Cohen, der er med i selskabets bestyrelse.

Læs også: Morgen-briefing: Atea fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med morgenmøde kun for kvinder / Professor modtager pris for at skrive it-kvinder tilbage i historien / Datalogisk Institut får ny leder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere