Artikel top billede

Nu tager GameStop endnu et hop: Årsagen er enten digitalisering eller corona

Endnu en gang holder investorer øjnene på GameStop, der igen tager et spring i aktiemarkedet - og denne gang kan det være permanent.

GameStop og andre såkaldte "meme-aktier" steg kraftigt onsdag og fortsatte en kurs, der har sat videospilforhandleren på rette spor til dens sjette dag i træk med udbytte.

Det skriver Reuters.

GameStop steg 18 procent med omkring 289 dollar - 1.800 danske kroner - per aktie kort efter børsen åbnede.

Dagen sluttede af med en stigning på mere end 600 procent målt fra deres laveste kurs i februar.

Af andre af de populære tech-aktier steg hovedtelefonproducenten Koss med omkring 60 procent, og biografoperatøren AMC Entertainment steg med 10 procent.

Markedsstrateger har tidligere peget på, at flere penge fra den amerikanske præsident Joe Bidens hjælpepakker for coronavirus indirekte kan spille en rolle på aktiemarkedet og muligvis øge "meme-aktier" - aktier, der skubbes markant op af individuelle investorer.

En anden årsag til springet kan være den forventede overgang til e-handel for GameStop ledet af aktionæren og Chewy.com-medstifteren Ryan Cohen, der er med i selskabets bestyrelse.

Læs også: Morgen-briefing: Atea fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med morgenmøde kun for kvinder / Professor modtager pris for at skrive it-kvinder tilbage i historien / Datalogisk Institut får ny leder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere