Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Atea fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med morgenmøde kun for kvinder / Professor modtager pris for at skrive it-kvinder tilbage i historien / Datalogisk Institut får ny leder

Atea fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med morgenmøde kun for kvinder. Professor modtager pris for at skrive it-kvinder tilbage i historien. Datalogisk Institut får ny leder. GameStop-aktien stiger endnu engang. Mediebureauer får afgørende Google-certificering.

Godmorgen og velkommen til tirsdag morgens overblik, som også er dagen efter dagen, hvor it-branchen - sammen med resten af verden - har været på barrikaderne for at kræve ligestilling og smadre patriakatet.

På tasterne er Ditte Vinterberg Weng.

Rigtig god fornøjelse!

Atea fejrer Kvindernes Internationale Kampdag med morgenmøde kun for kvinder

I Atea har man markeret Kvindernes Internationale Kampdag med et virtuelt morgenmøde for de godt 330 kvindelige ansatte.

Gennem oplæg og diskussion sætter virksomheden fokus på branchens diversitetsudfordringer, på kvinder og deres karriere og på, hvordan Atea kan gøre endnu mere for at tiltrække kvinder.
Vi valgte i denne omgang at målrette morgenmødet til vores kvindelige medarbejdere, da vi har en ambition om at engagere dem i højere grad og bruge deres stemmer mere aktivt på den lange bane.

Om sine kvindlige medarbejdere skriver Atea i en mail til Computerworld:

"De er vores bedste og stærkeste ambassadører, når det kommer til at udbrede kendskabet til it-branchen, fortælle de gode historier om, hvad det vil sige at arbejde med it og teknologi og ikke mindst være med til at nedbryde de fordomme, der stadig klæber til branchen.

Vi vil gerne være endnu bedre til at tiltrække kvinder til vores arbejdsplads, og derfor bestod morgenmødet også af en workshop, der netop gik ud på at diskutere forskellige ideer til, hvad Atea konkret kan/bør gøre i den sammenhæng."

De mange ideer og input fra workshop-grupperne er nu indsamlet, og virksomheden agter at arbejde videre med dem fremadrettet.

Professor modtager pris for at skrive it-kvinder tilbage i historien

Kvinder udgjorde engang en stor del af computerverdene. Billedet er siden 80'erne vendt. Men nu arbejder datalog Pernille Bjørn på at putte de kvinder, der har udført historiske landvindinger på it-området tilbage i historiebøgerne.

Kvinder sendte den første computer ud i rummet. De programmerede legendariske computerspil i 70’erne. Og tusindvis af dem bidrog til at bryde Nazi-Tysklands Enigmakode under anden verdenskrig.

Alligevel er kvinderne usynlige i både historien og kulturen omkring datalogi. Men det vil professor Pernille Bjørn ændre på for at skabe mere mangfoldighed i tech-verdenen. 8. marts modtager hun SCIENCE Formidlingspris for at sætte fokus på kvinder i datalogi.

”At vi i dag har for få kvinder i datalogi i meget af den vestlige verden handler blandt andet om, at vi ikke har hørt nok om de succesfulde kvinders bedrifter gennem tiden. Vi hører primært om de mandlige tech-personer, såsom Mark Zuckerbergs Facebook eller Jeff Bezos’ Amazon, mens de kvindelige tech-pionerer er usynlige, når man kigger ned i historien,” siger Pernille Bjørn.

Pernille Bjørn slår fast, at kvinder var med fra starten i tech-udviklingen.

Læs mere her, og se hendes projekt om 13 kvinder, der var med i 70'ernes og 80'ernes spiludvikling her.

Datalogisk Institut får ny leder

Professor Jakob Grue Simonsen bliver fra 1. april institutleder ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet efter professor Mads Nielsen, der har været institutleder i fem år.

I 2001 blev professoren Cand. Scient. i Datalogi fra Københavns Universitet.

Kun ét år siden da har Jakob Grue Simonsen arbejdet som softwareingeniør i det private erhvervsliv.

På Datalogisk Institut har han fra 2012-2015 været viceinstitutleder for forskning. Og har siden 2018 har han været sektionsleder for Programming Languages and Theory of Computation.

"Jakob Grue Simonsen står således med et institut i rivende udvikling og skal med sin store viden og erfaring inden for området sikre, at den udvikling fortsætter," udtaler Katrine Krogh Andersen, dekan på det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Dette skriver Københavns Universitets Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i en pressemeddelse.

GameStop-aktien stiger endnu engang

Den amerikanske computerspils- og elektronik-forhandler GameStop oplever endnu en bemærkelsesværdig aktie-stigning i 2021.

Denne gang skyldes det dog ikke tovtrækkeri mellem privatinvestorer og strore hedgefonde. Derimod formodes stigningen at komme i kølvandet på, at selskabets ledelse har lyttet til kritiske aktionærer og nu sætter gang i en transformation væk fra den fysiske detailhandel, som har været med til at sende selskabet på slingrekurs.

Mandag stiger aktien 11,2 pct. i formarkedet. Fredag lukkede aktien i 137,74 dollar.

Før nytår blev den handlet i 19,26 dollar, inden den i slutningen af januar kortvarigt steg voldsomt til 347,51 dollar og efterfølgende dykkede stort.

Det skriver Ritzau.

Mediebureauer får afgørende Google-certificering

En ny certificeringen af Google Marketing Platform Sales Partner betyder, at mediebureaugruppen GroupM Nordic får mulighed for at forhandle licenser til alle produkter på Google Marketing Platform.

I samme ombæring oprettes en særskilt afdeling hos GroupM, som skal arbejde med Google Sales Partner-opgaver.

Partnerskabet en en del af GroupM's planer om, at gøre mediebureaugruppen til et digitalt konsulenthus, fortæller bureauet i en pressemeddelelse.

"Vores partnerskab med Google som Sales Partner inden for Google Marketing Platform vil accelerere vores rådgivningsforretning inden for digital transformation. De seneste 18 måneder har vi oplevet en massiv vækst i disse projekter, og med Sales Partner certificeringen har vi allerede nu vundet flere projekter både i og udenfor Norden," siger Jonas Hemmingsen, administerende direktør hos GroupM.