Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kæmpe-auktion over 5G i Danmark i gang: Her er auktions-planen i fem etaper

Milliard-auktionen over de kommende 5G-frekvenser i Danmark er i gang. Se hele planen for auktionen her, som kører til at køre i fem fastlagte etaper. 5G-båndene skal fordeles mellem TDC Net, 3 og Telenor/Telia.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • Læs om de fem etaper i den store 5G-auktion.
463
2:30 min

Der ventes milliarder af kroner i statskassen på den store frekvens-auktion over 5G-frekvensbåndene, som Energistyrelsen torsdag har skudt i gang.

På auktionen vil samtlige de mobilselskaber, der har netværk herhjemme, byde på frekvenserne i forventningen om, at de alle vil blive tildelt plads på de uhyre vigtige 5G-frekvensbånd.

De fire selskaber er TDC Net, Hi3G (der står bag mobilselskabet 3) samt TT-netværket, som Telia og Telenor deles om.

Du kan læse mere om baggrunden for auktionen og den betydning her: Overblik: Nu begynder Danmarks store 5G-auktion - teleselskaber står på spring efter flere måneders forsinkelse

Den samlede auktion kommer til at dække fem frekvensbånd, nemlig 1500 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 3,5 GHz og 26 GHz.

I første omgang - som er i dag torsdag - handler auktionen om fordeling af 2100 MHz samt 3,5 GHz, der regnes for at det vigtigste 5G-frekvensbånd, som kommer til at blive det ‘tunge’ bånd på tværs af Europa.

Torsdag afvikles både første og anden auktionsfase, som er henholdsvis ‘fordeling af frekvenser i 2100 MHz og 3,5 GHz-båndet’ samt ‘fordeling af dækningsområder i 2100 MHz-dækningskravet.’

Dette skyldes, at er tilknyttet særlige dækningskrav til 2100 MHz- og 3,5 GHz-frekvensbåndene, ligesom der i dele af 3,5 GHz-frekvensbåndet er tilknyttet en udlejningsforpligtelse til private net

Næste fase - der formelt kaldes for tredje auktionsfase - kommer til at blive afviklet 22. marts, hvor Energistyrelsen vil fordele adgang til frekvensbåndene på 2300 MHz, 3,5 GHz og en del af 26 GHz-båndet.

Senere på året når Energistyrelsen så frem til fjerde auktionsfase, hvor den sidste del af 26 GHz-bånden vil blive fordelt. Styrelsen ved endnu ikke, hvornår præcist dette kommer til at ske.

Sidste fase i auktionen - femte auktionsfase - er den egentlige budrunde, hvor de tre netværksselskaber vil lægge deres bud på bordet, ligesom Energistyrelsen vil fordele de egentlige placeringer på frekvensbåndene.

Energistyrelsen har endnu ikke besluttet, hvornår denne sidste fase skal finde sted.

“Tilladelserne er teknologineutrale og kan derfor bruges til de teknologier, de kommende tilladelsesindehavere ønsker. De pågældende frekvensbånd forventes blandt andet brugt til 4G og 5G. D,” lyder det fra Energistyrelsen.

Læs også:

Teleminister Dan Jørgensen (S) afviser Telenor og 3's kritik af TDC-fordele i kommende 5G-auktion: Derfor vil der være masser af konkurrence på 5G-markedet

Udskydelse af 5G-frekvenser får store konsekvenser: "Danmark bliver skubbet rigtig langt ned på listen af 5G-aktive lande"

Regeringen klar med 5G-handlingsplan: Se den her


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.