Mærsk automatiserer milliard-platform med en million brugere - alt vil køre automatisk i 2022: "Det skal være som at booke en flybillet"

Interview: I løbet af det kommende år skal alle bookinger af en Mærsk-container foregå uden nogen menneskelig indblanding, lyder det fra den danske gigants Head of e-business, Carsten Frank Olsen. I dag håndteres godt 60 procent uden at medarbejderne skal godkende dem.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Læs hvorfor A.P. Møller Mærsk 'langt fra' er tilfreds med, at 70 procent af container-bestillingerne sker digitalt
  • Se hvad der er hovedfokus for Mærsks Head of e-business, Carsten Frank Olsen.
863
4:30 min
Online-platformen Maersk.com håndterer 70.000 af den danske shippinggiagnts A.P. Møllers Mærsks kunder.

Derfor skal plaformen virke så gnidningsfrit som overhovedet muligt. Det er en opgave, som Carsten Frank Olsen har ansvaret for, som Head of e-business hos det danske konglomerat.

Maersk.com har godt en million brugere og omsætter for 136 milliarder kroner om året. Dermed er det selskabets største salgskanal.

“Langt størstedelen af de ordrer, der kommer ind på Maersk.com, er no touch. Vi har stadig nogle specielle produkter, hvor der er nogle inde over. Men hvis du booker en almindelig container med møbler fra Asien til Europa, så er der ikke nogle mennesker inde over den proces,” siger Carsten Frank Olsen til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på

0 Premium-indhold

Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk

0 Premium-indhold

EG taber en kvart milliard - men Mikkel Bardram blinker ikke: "Vi kører med den helt rigtige strategi"

0 Premium-indhold

Derfor er Søren Krogh Knudsen den rette mand til opgaven som ny CEO for Columbus

0 Premium-indhold

Columbus henter topprofil fra PA Consulting Group ind som ny CEO: Her er den nye direktør


Premium
Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på
DXC Technology er en af landets største it-leverandører til det offentlige, men virksomheden har ikke betalt selskabsskab den seneste årrække. Se selskabets svar her og de spørgsmål, som redaktionen har stillet.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.