Artikel top billede

Roblox er den nye dreng på børsen: Åbner sin første dag med at sende sin markedsværdi på himmelflugt

En nye tech-virksomhed har ramt den amerikanske børs, og har på sin første dag - uden ét eneste aktiesalg send sin kurs i vejret.

Den amerikanske udvikler af onlinespil Roblox er netop kommet på børsen i USA i går, onsdag. Det sker gennem en såkaldt direkte notering, hvor der ikke sælges aktier.

Prisen på aktien blev i begyndelsen af dagen sat til 45 dollar - knap 280 kroner. Det ville give koncernen en markedsværdi på 30 milliarder dollar - 186 milliarder kroner.

Det skriver Forbes.

Men da børsen lukkede var aktien steget til 69,47 dollar - en forøgelse på over 50 procent af referencekursen på de 45 dollar.

Det sendte ikke bare markedsværdien i vejret, men hævede også stifteren af Roblox Dave Bazsuckis formue med omkring 1,4 milliarder dollar. Dermed er han god for 4,2 milliarder dollar.

Roblox blev grundlagt i 1998 og er en spilplatform, der giver børn og teenagere - og en voksende demografi af unge voksne - værktøjerne til at opbygge deres egne spil, simuleringer og andre virtuelle oplevelser.

Disse spilskabere kan så tjene rigtige penge, når spillerne bruger platformens virtuelle valuta, Robux, på enten spillet eller nogle specielle genstande inden for dem.

Den forretning indbragte over 328 millioner dollar sidste år, og spillerne brugte over 30 milliarder timer på spil-stedet i 2020.

"Vi har en kæmpe vision for det firma, vi vil bygge," siger

Med den kapital, der skaffes ved offentliggørelse, siger Craig Donato, Roblox's CBO, at virksomheden sigter mod at ansætte flere, fortsætte sin internationale ekspansion og investere i flere oplevelser for sit publikum.

Gamefams administrerende direktør Joseph Ferencz, hvis firma udelukkende udvikler spil på Roblox, sagde i en e-mail, at børsnoteringen validerer platformens fremtidige vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere