Artikel top billede

Roblox er den nye dreng på børsen: Åbner sin første dag med at sende sin markedsværdi på himmelflugt

En nye tech-virksomhed har ramt den amerikanske børs, og har på sin første dag - uden ét eneste aktiesalg send sin kurs i vejret.

Den amerikanske udvikler af onlinespil Roblox er netop kommet på børsen i USA i går, onsdag. Det sker gennem en såkaldt direkte notering, hvor der ikke sælges aktier.

Prisen på aktien blev i begyndelsen af dagen sat til 45 dollar - knap 280 kroner. Det ville give koncernen en markedsværdi på 30 milliarder dollar - 186 milliarder kroner.

Det skriver Forbes.

Men da børsen lukkede var aktien steget til 69,47 dollar - en forøgelse på over 50 procent af referencekursen på de 45 dollar.

Det sendte ikke bare markedsværdien i vejret, men hævede også stifteren af Roblox Dave Bazsuckis formue med omkring 1,4 milliarder dollar. Dermed er han god for 4,2 milliarder dollar.

Roblox blev grundlagt i 1998 og er en spilplatform, der giver børn og teenagere - og en voksende demografi af unge voksne - værktøjerne til at opbygge deres egne spil, simuleringer og andre virtuelle oplevelser.

Disse spilskabere kan så tjene rigtige penge, når spillerne bruger platformens virtuelle valuta, Robux, på enten spillet eller nogle specielle genstande inden for dem.

Den forretning indbragte over 328 millioner dollar sidste år, og spillerne brugte over 30 milliarder timer på spil-stedet i 2020.

"Vi har en kæmpe vision for det firma, vi vil bygge," siger

Med den kapital, der skaffes ved offentliggørelse, siger Craig Donato, Roblox's CBO, at virksomheden sigter mod at ansætte flere, fortsætte sin internationale ekspansion og investere i flere oplevelser for sit publikum.

Gamefams administrerende direktør Joseph Ferencz, hvis firma udelukkende udvikler spil på Roblox, sagde i en e-mail, at børsnoteringen validerer platformens fremtidige vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere