Artikel top billede

Roblox er den nye dreng på børsen: Åbner sin første dag med at sende sin markedsværdi på himmelflugt

En nye tech-virksomhed har ramt den amerikanske børs, og har på sin første dag - uden ét eneste aktiesalg send sin kurs i vejret.

Den amerikanske udvikler af onlinespil Roblox er netop kommet på børsen i USA i går, onsdag. Det sker gennem en såkaldt direkte notering, hvor der ikke sælges aktier.

Prisen på aktien blev i begyndelsen af dagen sat til 45 dollar - knap 280 kroner. Det ville give koncernen en markedsværdi på 30 milliarder dollar - 186 milliarder kroner.

Det skriver Forbes.

Men da børsen lukkede var aktien steget til 69,47 dollar - en forøgelse på over 50 procent af referencekursen på de 45 dollar.

Det sendte ikke bare markedsværdien i vejret, men hævede også stifteren af Roblox Dave Bazsuckis formue med omkring 1,4 milliarder dollar. Dermed er han god for 4,2 milliarder dollar.

Roblox blev grundlagt i 1998 og er en spilplatform, der giver børn og teenagere - og en voksende demografi af unge voksne - værktøjerne til at opbygge deres egne spil, simuleringer og andre virtuelle oplevelser.

Disse spilskabere kan så tjene rigtige penge, når spillerne bruger platformens virtuelle valuta, Robux, på enten spillet eller nogle specielle genstande inden for dem.

Den forretning indbragte over 328 millioner dollar sidste år, og spillerne brugte over 30 milliarder timer på spil-stedet i 2020.

"Vi har en kæmpe vision for det firma, vi vil bygge," siger

Med den kapital, der skaffes ved offentliggørelse, siger Craig Donato, Roblox's CBO, at virksomheden sigter mod at ansætte flere, fortsætte sin internationale ekspansion og investere i flere oplevelser for sit publikum.

Gamefams administrerende direktør Joseph Ferencz, hvis firma udelukkende udvikler spil på Roblox, sagde i en e-mail, at børsnoteringen validerer platformens fremtidige vækst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere