Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Eksklusivt digital kunst solgt for 430 millioner

Endnu et digitalt kunstværk - i form af en såkaldt NFT - er blevet solgt på auktion. Prisen er tårnhøj - som kunstnerens egne forventninger til et stigende digitalt kunstmarked.

“Everydays - The First 5000 Days” er et digitalt værk af den amerikanske kunstner Mike Winkelmann, kendt som Beeple.

Det er en collage af 5.000 individuelle billeder, der blev lavet en om dagen i mere end tretten år. Og den samling er nu solgt på en auktion i det brtiske auktionshus Christie's for svimlende 70 millioner dollar - lidt over 430 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Salget af værket placerede Beeple blandt de tre mest værdifulde levende kunstnere, skriver Christie's i en tweet.

Arbejdet er i form af en ny type digitalt aktiv; en NFT'er - som er et værktøj til at verficere en digital genstands ægthed og tilhørsforhold. NFTer er blevet en stor ting inden for de seneste måneder som en populær teknologi til at sælge digital kunst.

Markedet for NFT'er er steget de seneste måneder, da entusiaster og investorer bruger ekstra opsparing til at købe varer, der findes online.

Sidste måned solgte et 10-sekunders videoklip med et billede af en faldet Donald Trump, også af Beeple, for 6,6 millioner dollars på en NFT-markedsplads kaldet Nifty Gateway.

Og i denne uge solgte Twitters CEO Jack Dorsey det første offentliggjorte tweet nogensinde som en NFT.

”Uden NFT'erne var der legitimt ingen måde at indsamle digital kunst på," sagde Beeple, der fremstiller ærbødig digital kunst på temaer som teknologi, velstand og amerikansk politik.

På spørgsmålet om, hvad han syntes om buddene på flere millioner dollar, sagde den 39-årige grafiske designer, at han var tom for ord.

"Jeg ved det ikke ... måske kan du sætte en emoji i historien," lød det. "Det er så vanvittigt."

For NFT'er er kunstnerens royalty fastlåst i kontrakten: Beeple modtager 10 procent af provisionen hver gang NFT skifter hænder efter det første salg.

”Jeg tror virkelig, at dette vil blive betragtet som det næste kapitel i kunsthistorien,” sagde Beeple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere