Artikel top billede

Eksklusivt digital kunst solgt for 430 millioner

Endnu et digitalt kunstværk - i form af en såkaldt NFT - er blevet solgt på auktion. Prisen er tårnhøj - som kunstnerens egne forventninger til et stigende digitalt kunstmarked.

“Everydays - The First 5000 Days” er et digitalt værk af den amerikanske kunstner Mike Winkelmann, kendt som Beeple.

Det er en collage af 5.000 individuelle billeder, der blev lavet en om dagen i mere end tretten år. Og den samling er nu solgt på en auktion i det brtiske auktionshus Christie's for svimlende 70 millioner dollar - lidt over 430 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Salget af værket placerede Beeple blandt de tre mest værdifulde levende kunstnere, skriver Christie's i en tweet.

Arbejdet er i form af en ny type digitalt aktiv; en NFT'er - som er et værktøj til at verficere en digital genstands ægthed og tilhørsforhold. NFTer er blevet en stor ting inden for de seneste måneder som en populær teknologi til at sælge digital kunst.

Markedet for NFT'er er steget de seneste måneder, da entusiaster og investorer bruger ekstra opsparing til at købe varer, der findes online.

Sidste måned solgte et 10-sekunders videoklip med et billede af en faldet Donald Trump, også af Beeple, for 6,6 millioner dollars på en NFT-markedsplads kaldet Nifty Gateway.

Og i denne uge solgte Twitters CEO Jack Dorsey det første offentliggjorte tweet nogensinde som en NFT.

”Uden NFT'erne var der legitimt ingen måde at indsamle digital kunst på," sagde Beeple, der fremstiller ærbødig digital kunst på temaer som teknologi, velstand og amerikansk politik.

På spørgsmålet om, hvad han syntes om buddene på flere millioner dollar, sagde den 39-årige grafiske designer, at han var tom for ord.

"Jeg ved det ikke ... måske kan du sætte en emoji i historien," lød det. "Det er så vanvittigt."

For NFT'er er kunstnerens royalty fastlåst i kontrakten: Beeple modtager 10 procent af provisionen hver gang NFT skifter hænder efter det første salg.

”Jeg tror virkelig, at dette vil blive betragtet som det næste kapitel i kunsthistorien,” sagde Beeple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere