Artikel top billede

Eksklusivt digital kunst solgt for 430 millioner

Endnu et digitalt kunstværk - i form af en såkaldt NFT - er blevet solgt på auktion. Prisen er tårnhøj - som kunstnerens egne forventninger til et stigende digitalt kunstmarked.

“Everydays - The First 5000 Days” er et digitalt værk af den amerikanske kunstner Mike Winkelmann, kendt som Beeple.

Det er en collage af 5.000 individuelle billeder, der blev lavet en om dagen i mere end tretten år. Og den samling er nu solgt på en auktion i det brtiske auktionshus Christie's for svimlende 70 millioner dollar - lidt over 430 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Salget af værket placerede Beeple blandt de tre mest værdifulde levende kunstnere, skriver Christie's i en tweet.

Arbejdet er i form af en ny type digitalt aktiv; en NFT'er - som er et værktøj til at verficere en digital genstands ægthed og tilhørsforhold. NFTer er blevet en stor ting inden for de seneste måneder som en populær teknologi til at sælge digital kunst.

Markedet for NFT'er er steget de seneste måneder, da entusiaster og investorer bruger ekstra opsparing til at købe varer, der findes online.

Sidste måned solgte et 10-sekunders videoklip med et billede af en faldet Donald Trump, også af Beeple, for 6,6 millioner dollars på en NFT-markedsplads kaldet Nifty Gateway.

Og i denne uge solgte Twitters CEO Jack Dorsey det første offentliggjorte tweet nogensinde som en NFT.

”Uden NFT'erne var der legitimt ingen måde at indsamle digital kunst på," sagde Beeple, der fremstiller ærbødig digital kunst på temaer som teknologi, velstand og amerikansk politik.

På spørgsmålet om, hvad han syntes om buddene på flere millioner dollar, sagde den 39-årige grafiske designer, at han var tom for ord.

"Jeg ved det ikke ... måske kan du sætte en emoji i historien," lød det. "Det er så vanvittigt."

For NFT'er er kunstnerens royalty fastlåst i kontrakten: Beeple modtager 10 procent af provisionen hver gang NFT skifter hænder efter det første salg.

”Jeg tror virkelig, at dette vil blive betragtet som det næste kapitel i kunsthistorien,” sagde Beeple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere