Artikel top billede

Eksklusivt digital kunst solgt for 430 millioner

Endnu et digitalt kunstværk - i form af en såkaldt NFT - er blevet solgt på auktion. Prisen er tårnhøj - som kunstnerens egne forventninger til et stigende digitalt kunstmarked.

“Everydays - The First 5000 Days” er et digitalt værk af den amerikanske kunstner Mike Winkelmann, kendt som Beeple.

Det er en collage af 5.000 individuelle billeder, der blev lavet en om dagen i mere end tretten år. Og den samling er nu solgt på en auktion i det brtiske auktionshus Christie's for svimlende 70 millioner dollar - lidt over 430 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Salget af værket placerede Beeple blandt de tre mest værdifulde levende kunstnere, skriver Christie's i en tweet.

Arbejdet er i form af en ny type digitalt aktiv; en NFT'er - som er et værktøj til at verficere en digital genstands ægthed og tilhørsforhold. NFTer er blevet en stor ting inden for de seneste måneder som en populær teknologi til at sælge digital kunst.

Markedet for NFT'er er steget de seneste måneder, da entusiaster og investorer bruger ekstra opsparing til at købe varer, der findes online.

Sidste måned solgte et 10-sekunders videoklip med et billede af en faldet Donald Trump, også af Beeple, for 6,6 millioner dollars på en NFT-markedsplads kaldet Nifty Gateway.

Og i denne uge solgte Twitters CEO Jack Dorsey det første offentliggjorte tweet nogensinde som en NFT.

”Uden NFT'erne var der legitimt ingen måde at indsamle digital kunst på," sagde Beeple, der fremstiller ærbødig digital kunst på temaer som teknologi, velstand og amerikansk politik.

På spørgsmålet om, hvad han syntes om buddene på flere millioner dollar, sagde den 39-årige grafiske designer, at han var tom for ord.

"Jeg ved det ikke ... måske kan du sætte en emoji i historien," lød det. "Det er så vanvittigt."

For NFT'er er kunstnerens royalty fastlåst i kontrakten: Beeple modtager 10 procent af provisionen hver gang NFT skifter hænder efter det første salg.

”Jeg tror virkelig, at dette vil blive betragtet som det næste kapitel i kunsthistorien,” sagde Beeple.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.