Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Indien vil helt forbyde kryptovalutaer / It-system forhindrede flere hundrede tusinde fejl i skatteopgørelsen / Dansk datacenter sender ansatte hjem permanent

Morgen-briefing: Indien vil helt forbyde kryptovalutaer / It-system forhindrede flere hundrede tusinde fejl i skatteopgørelsen / Dansk datacenter sender ansatte hjem permanent

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 15. marts.

Morgenens overblik er forfattet af nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Indien vil helt forbyde kryptovalutaer

Et nyt indisk lovforslag vil gøre det helt af med kryptovalutaer i landet ved at pålægge bøder til enhver, der handler med, udvinde, skaber eller opbevarer de digitale valutaer.

Dermed er et af de strengeste forbud mod kryptovalutaer på vej, skriver nyhedsbureauet Reuters. Selv i Kina, hvor krypto-udvinding og handel er forbudt, er det lovligt at eje valutaen, noterer mediet.

I lovforslaget giver dog nuværende ejere af krypto-valutaer op til seks måneder lejde til at komme af med valutaerne.

Forbuddet kommer samtidig med, at klodens førende kryptovaluta, Bitcoin, denne weekend rundede en ny rekordværdi på 60.000 amerikanske dollar.

It-system forhindrede flere hundrede tusinde fejl i skatteopgørelsen

Da Skattestyrelsens digitale kontrolsystemer blev sendt på det overarbejde, da årsopgørelsen 2020 blev åbnet denne weekend gik fejlfindingen i gang.

Her har styrelsen siden 2017 opereret med et system der automatisk hindrer de omkring 4,6 millioner skattepligtige dansker i at taste oplysninger, der ikke stemmer overens med Skattestyrelsens oplysninger.

Dertil blev der i 2019 introduceret et system, som kun viser borgerne de felter, der er relevante.

Tilsammen har det sikret, at der i sidste års opgørelse blev forhindret fejl i 340.000 indtastninger, svarende til 40 millioner kroner, klaoplyser Styrelsen på sin hjemmeside.

”Gennem en årrække har skatteforvaltningen opbygget et værn af digitale kontroller, der beskytter årsopgørelsen mod ubevidste fejl og snyd. Borgerne kan kun rette i de relevante felter, og bag facaden arbejder et digitalt kontrolværktøj, der udpeger atypiske årsopgørelser til et manuelt tjek. Systemerne både vejleder og kontrollerer – og supplerer hinanden. Summen af den samlede kontrol på årsopgørelsen er særdeles stærk i år", vurderer Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

Dansk datacenter sender ansatte hjem permanent

Fremover vil medarbejderne ved Bornerups Datacenter A/S i Thisted arbejde hjemmefra permanent.

Hos datacenteret, som beskæftiger 20 ansatte og leverer ERP-løsninger, arbejder medarbejderne allerede nu størstedelen af tiden ved hjemmekontorerne, men skiftet betyder nu, at selskabet helt fraflytter sine kontorer i både Thisted og Herlev.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

”Vi vil selvfølgeligt følge det tæt, og er klar til at tilpasse beslutningen således, at alle har de optimale arbejdsforhold. Det betyder også, at vi sikrer, at medarbejderne optimale forhold på hjemmekontoret blandt andet når det gælder kontormøbler mv.”, fortæller Carsten Søe-Larsen, administrerende direktør i Bornerups Datacenter A/S.

Ordningen suppleres af et ’Drop-in’ koncept, med agile lokaler i de perioder, hvor der skulle være behov for det.

Første spadestik hos Trifork: Nye grønne kontorer

It-selskabet Trifork stikker nu det første spadestik til hvad der skal blive sofftware-selskabets nye bæredygtige Aarhus-konto.

”Det her projekt giver os mange indsigter og erfaringer, som vi kan anvende sammen med og til gavn for vores kunder. Vi er overbeviste om at #SmartBuilding bliver et vigtigt forretningsområde for os,” skriver selskabet på sin LinkedIn-side.

Det nye byggeri bliver samlet af træ og vil gemme på intelligent teknologi, som sammen med ’intelligente løsninger’ vil løfte baren indenfor bæredygtig teknologi, lyder det.