Artikel top billede

Columbus på trapperne med ny direktør: Bliver præsenteret inden længe

Columbus er på trapperne med en ny topchef, der skal afløse den midlertidige CEO, Hans Henrik Thrane, og stå i spidsen for Columbus nye strategi på den lange bane.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • Læs om Columbus' kommende direktør.
431
2:15 min

Columbus er på trapperne med den nye topchef, der skal overtage den daglige og langsigtede ledelse af selskabet, efter den mangeårige CEO, Thomas Honoré pludselig blev fyret i august i fjor.

Det meddeler Columbus i forbindelse med aflæggelsen af selskabets årsregnskab, som du kan læse mere om om et øjeblik på cw.dk.

“Columbus’ bestyrelse er ved at færdiggøre rekrutteringen af selskabets kommende CEO og vil i den nærmeste fremtid præsentere chefen for Columbus’ fortsatte udvikling,” lyder beskeden fra Columbus’ bestyrelse med hovedaktionær Ib Kunøe i spidsen.

Siden Thomas Honoré blev afskediget af Ib Kunøe for mere end et halvt år siden har Columbus været ledet af selskabets CFO, Hans Henrik Thrane, der i forbindelse med fyringen af Honore blev konstitueret som CEO.

Processen med at finde den nye CEO har været undervejs i månedsvis.

Ib Kunøe fortalte allerede i november, at han var i fuld gang med at afholde samtaler og gennemtrawle markedet for kandidater.

Læs også: Ib Kunøe i fuld gang med at finde ny topchef til Columbus: De første samtaler er overstået - og der er flere i den kommende tid

Den kommende topchef skal stå i spidsen for at eksekvere Columbus’ nye strategi, der blandt andet skal fokusere selskabet ind mod ikke mindst de store internationale kunder.

Ligeledes bevæger Columbus sig nu systematisk væk fra sin relativt brede portefølje, der historisk har favnet relativt bredt over både software, services og en stor konsulentforretning.

Fremover bliver fokus cloud-servies og konsulentydelser.

Det kan du læse mere om her: Ib Kunøes store strategiplan skal omdanne Columbus til et konsulenthus: "Det er på tide at stramme op"

I jagten på den nye topchef har Columbus blandt andet fået hjælp fra headhunter-firmaet Amrop, der specialiserer sig i at rekruttere topledere.

Læs også:

Overblik: Store forandringer på vej i Columbus: Ny direktør og ny strategi skal sætte helt ny retning

Columbus har fundet en køber: Sælger sit store software-selskab To-Increase for 855 millioner kroner - afhændes inden for en måned

er er Columbus' to grunde til at sælge softwareselskabet To-Increase efter 15 års ejerskab


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.