Artikel top billede

Forud for kontroversiel iOS 14-opdatering: Franske myndigheder kan stikke kæp i hjulet for Apples privacy-planer

De franske myndigheder er på trapperne med foreløbig afgørelse, som kan få konsekvenser for Apples planer om at gøre livet sværere for online annoncører.

De franske konkurrencemyndigheder er på vej med en foreløbig afgørelse, der kan få konsekvenser for Apples planer om at gøre det svære at indhente data om iPhone-brugere.

Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

Ændringerne forventes at blive impementeret med en kommende opdatering af Apples iPhone-styrestemet, iOS 14, og de kan blandt andet få store konsekvenser for Facebook og andre virksomheder, der afhængige af at købe eller sælge annonceringer.

Læs også: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

Med opdateringen til iOS 14 vil Apple kræve, at brugerne skal give deres eksplicitte tilsagn til, at Facebook og andre apps kan få til lov at tracke brugerne.

Det betyder, at det bliver sværere at sælge ekstremt målrettede annoncer, hvilket er en særdeles lukrativ forretning for Facebook.

Ingen bøder i denne omgang

Ifølge Bloomberg har de franske konkurrencemyndigheder ikke færdiggjort sin undersøgelse, og der vil ikke blive udstedt en bøde.

I midlertidig vurderer Bloomberg, at det er sandsynligt, at konkurrencemyndighederne vil tvinge Apple til at sætte sine planer på pause eller kræve at Apple indgår i forhandlingerne med annonce-branchen.

Læs også: Margrethe Vestager melder sig ind i privacy-kampen mellem Apple og Facebook: Alle apps skal behandles lige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere