Artikel top billede

VW vil overhale Tesla ved at blive Europas næststørste software-selskab

VW opruster og regnes med at tage teten på elbilsmarkedet allerede i 2022.

Mens bil- og teknologivirksomheden Tesla har gjort sit til at disrupte den etablerede bilbranche, synes i hvertfald en af de etablerede spillere at kunne give igen.

Det lyder vurderingen fra analysehuset UBS, som estimerer, at tyske Volkswagen vil kunne matche Tesla på styksalget inden udgangen af 2022.

Efterfølgende står Tesla til at blive overhalet, når VW ifølge analytikerne vil producere 300.000 flere biler end Tesla en gang i 2025.

Det skriver CNN Business.

Kun overgået af SAP

Skiftet betyder dog ikke at Volkswagen alene vil investere i produktionskapacitet. Volkswagen CEO Herbert Diess indrømmer overfor mediet at Tesla har en stor føring på softwaren, hvilket vil imødekommes med at ansætte 6.500 it-specialister over de kommende fem år.

En satsning der vil gøre VW-gruppen til europas næstestørste software-selskab.

”Tesla handler ikke kun om elbiler. Tesla er yderst stærke på software. De kører vitterligt bilen ’as a device’. De gør også store fremskridt på det selvkørende område. Men ja… vi vil altså udfordre dem,” lover han overfor mediet.

Læs også: Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af bilerPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.