Artikel top billede

Myndigheder frikender Apple forud for kontroversiel opdatering

De franske myndigheder vil alligevel ikke forsøge at bremse centrale funktioner i Apples kommende iOS-opdatering. I stedet vil konkurrencemyndighederne åbne en sag mod Apple for at undersøge den kontroversielle opdatering nærmere.

Apple undgår i første omgang vidtrækkende konsekvenser for centrale dele af den kommende iOS 14 opdatering.

Det franske konkurrencemyndigheder har nemlig foreløbigt frikendt selskabet, og kommer derfor ikke til at bremse udrulningen.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Apple er kommet i søgelyset fordi man med den kommende opdatering af Apples iPhone-styrestemet, iOS 14, vil begrænse annoncørernes muligheder for at indhente data om iPhone-brugerne.

Læs også: Forud for kontroversiel iOS 14-opdatering: Franske myndigheder kan stikke kæp i hjulet for Apples privacy-planer

Ændringerne kan blandt andet få store konsekvenser for Facebook og andre virksomheder, der er afhængige af at købe eller sælge annonceringer.

Frygten hos Apple var, at de franske myndigheder ville forsøge at bremse planerne om de nye tiltag indtil man havde hørt annoncørerne i sagen.

Men med den foreløbige afgørelse har man altså ikke tænkt sig at spænde ben for Apples udrulning af de nye funktioner. Myndighederne kommer dog fortsat til at gå videre med planerne om at åbne en formel sag mod Apple.

Læs også: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

Med opdateringen til iOS 14 vil Apple kræve, at brugerne skal give deres
eksplicitte tilsagn til, at Facebook og andre apps kan få til lov at
tracke brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere