Artikel top billede

Myndigheder frikender Apple forud for kontroversiel opdatering

De franske myndigheder vil alligevel ikke forsøge at bremse centrale funktioner i Apples kommende iOS-opdatering. I stedet vil konkurrencemyndighederne åbne en sag mod Apple for at undersøge den kontroversielle opdatering nærmere.

Apple undgår i første omgang vidtrækkende konsekvenser for centrale dele af den kommende iOS 14 opdatering.

Det franske konkurrencemyndigheder har nemlig foreløbigt frikendt selskabet, og kommer derfor ikke til at bremse udrulningen.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Apple er kommet i søgelyset fordi man med den kommende opdatering af Apples iPhone-styrestemet, iOS 14, vil begrænse annoncørernes muligheder for at indhente data om iPhone-brugerne.

Læs også: Forud for kontroversiel iOS 14-opdatering: Franske myndigheder kan stikke kæp i hjulet for Apples privacy-planer

Ændringerne kan blandt andet få store konsekvenser for Facebook og andre virksomheder, der er afhængige af at købe eller sælge annonceringer.

Frygten hos Apple var, at de franske myndigheder ville forsøge at bremse planerne om de nye tiltag indtil man havde hørt annoncørerne i sagen.

Men med den foreløbige afgørelse har man altså ikke tænkt sig at spænde ben for Apples udrulning af de nye funktioner. Myndighederne kommer dog fortsat til at gå videre med planerne om at åbne en formel sag mod Apple.

Læs også: Mark Zuckerberg i hårdt angreb på nye privacy-tiltag i iOS 14: ”Apple er nu en af vores største konkurrenter”

Med opdateringen til iOS 14 vil Apple kræve, at brugerne skal give deres
eksplicitte tilsagn til, at Facebook og andre apps kan få til lov at
tracke brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere