Artikel top billede

Morgen-briefing: Kongehuset holder sit første virtuelle statsråd nogensinde / Snapchat investerer i tysk e-handel / Google fjerner tre milliarder ondsindede annoncer om året

Morgen-briefing: Kongehuset holder sit første virtuelle statsråd nogensinde / Snapchat investerer i tysk e-handel / Google fjerner tre milliarder ondsindede annoncer om året

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Ved nyhedsroret er Niels de Boissezon.

Går du på opdagelse i Computerworlds hjemmeside i dag, vil du bemærke, at det er blevet markant lettere at prøve Computerworlds Premium-univers af – uden binding eller kredikort.

Se hvordan du kommer i gang med Premium Intro her.

Kongehuset holder sit første virtuelle statsråd nogensinde

H.M. Dronningen afholdte 16. marts det første virtuelle statsråd i rigets historie.

Fra Statsrådsalen på Christiansborg Slot kunne dronningen sammen med H.K.H Kronprins Frederik ved sin side holde det virtuelle møde med landets ministre.

Ved det netop afholdte råd var over 250 sager på dagsordenen, mod normalt omkring 100. Det skyldes at en stribe statsråd er blevet aflyst. Sædvanligvis afholdes statsråd omtrent hver anden måned.

Snap investerer i tysk e-handel

Virksomheden bag det sociale medie Snapchat køber sig en fod indenfor det tyske nethandel.

Det sker med opkøbet af den Berlin-baserede Fit Analytics, en it-virksomhed der hjælper brugere med at shoppe tøj på nettet der passer i størrelsen.

Omfattet af købsbeløbet er ikke oplyst, men er ifølge finansmediet CNBC en del af en langsigtet plan, der skal bringe mere e-handel og in-app køb til Snapchats platform.

Google fjerner tre milliarder ondsindede annoncer om året

Hvert evige minut igennem hele 2020 har søge- og annoncegiganten Google fjernet 6.000 annoncer med skadeligt indhold – svarende til hele 3,1 milliarder skadelige annoncer på et år.

Det svarer til 15 procent flere end i 2019, i et år, hvor coronavirus har givet svindlere lejlighed til at vildlede og fuske. Af de 3,1 milliarder fjernede annoncer, havde 99 millioner relation til Covid-19.

Det fremgår af selskabets årlige ’Ads Safety Report’.

“Der foregår en daglig kamp under overfladen, hvor svindlere med alle midler forsøger at svindle helt almindelige internetbrugere. Vi skal sikre, at folk ikke bliver mødt af de her vildledende og skadelige reklamer - eller spam og phishing. Den opgave er kun blevet større i det seneste år, hvor internettrafikken og webhandlen har nået hidtil usete højder”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Nokia vil halvere 5G strømforbrug i basestationer

Under de stadig flere 5G-mobilmaster, er basestationer, der kræver strøm – snedig Nokia-teknologi vil dog gøre det mere grønt ar anvende det lynhurtige mobilnetværk.

Næste generation af integrerede chips til basestationer giver mobilinfrastruktur-selskabet Nokia forhåbning om at kunne halvere strømforbruget af disse inden udgangen af 2023.

Selskabet erklærede målsætning er at forpligte sig på at forebygge klimaforandringer og nulemissioner.
Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.