Artikel top billede

Bog: Fra underskudsgivende boghandel til global mastodont

11. maj udkommer Bloomberg-journalisten Brad Stones længe ventede Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire om en onlinedreven magtfaktor, der glæder forbrugere verden over – og får butiksliv og lokalsamfund til at ryste i bukserne.

De fleste ansatte i Wall Streets investeringshuse arbejder hårdt i årevis, og deres livsbane følger ofte en fast skabelon.

Hvis ikke de falder om med et slagtilfælde, trækker de sig før eller siden tilbage til en luksusvilla i The Hamptons eller i bekvem afstand fra golfbanen i Florida. Eventuelt en kombination.

Det kunne Jeff Bezos også se frem til.

Men i stedet stiftede den unge hedgefond-direktør det, der i dag er en verdens mest værdifulde virksomheder og kan af egen lomme købe The Hamptons eller en god bid af Florida, hvis han skulle få lyst.

Historien om Amazon er efter enhver tænkelig målestok fuldkommen vild og fortælles i sin helhed af Brad Stone i Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire, der udkommer 11. maj.

Bezos lagde som bekendt fra som selvstændig med en ganske spæd og i mange år massivt underskudsgivende webboghandel.

Men i dag ejer han verdens største onlineforretning og har fingrene i alt fra avisdrift til cloudcomputing og rumfart.

Udtrykt på moderne business-jargon har Bezos – og Amazon – disruptet store dele af det eksisterende erhvervsliv og givet forbrugere verden over nem adgang til et vareudvalg uden historisk sidestykke.

Andre vil derimod fremhæve, at koncernen har samme charmerende effekt på butiksliv, lønmodtagerrettigheder og lokalsamfund som et hangarskib for fuld damp gennem en lystbådehavn.

Det kan man læse meget mere om i Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire, og man er efter alt at dømme i kompetente hænder.

Bloomberg-redaktøren Brad Stone har trods alt tidligere skrevet en række bøger om Silicon Valley foruden den hidtil bedste bog om Amazon – The Everything Store, fra 2013 – som man med rimelighed må formode, at han bygger videre på i sin kommende udgivelse.

Titel: Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire. Forfatter: Brad Stone
Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.