Artikel top billede

Twitter-topchef Jack Dorsey sælger sit første tweet for 18 millioner kroner

Twitters topchef har solgt sit allerførste tweet fra 2006 som et digitalt kunstværk. Prisen lyder på 18 millioner kroner.

"just setting up my twttr"

Sådan lyder Twitter-topchefen Jack Dorseys første tweet fra 21. marts 2006.

Et tweet, som nu er blevet solgt for 2,9 millioner dollar, eller hvad der svarer til 18 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Det pågældende tweet er blevet solgt som en NFT, Non-Fungible Token, der er en digital fil, som fungerer som en slags autograf for at verificere, hvem der ejer eller står bag det indhold, der er købt.

Twitter-topchefen satte sit tweet til salg på en auktionsplatformen Valueables, der ejes af , der specialiserer sig i at sælge NFT'er, tidligere på måneden. Her sælges og købes digitalt indhold på auktioner som kunstværker.

Tweetet blev købt med kryptovalutaen Ether, hvor det samlede beløb lød på 2.915.835,47 dollar. Det bekræfter Cameron Hejazi, direktør og stifter af hjemmesiden Cent, skriver Reuters.

Handel med NFT'er er eksploderet i 2021, skriver mediet. Blockchain-teknologien gør det nemlig muligt at verficiere indholdets originalitet og ejerskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere