Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorff)

Twitter-topchef Jack Dorsey sælger sit første tweet for 18 millioner kroner

Twitters topchef har solgt sit allerførste tweet fra 2006 som et digitalt kunstværk. Prisen lyder på 18 millioner kroner.

"just setting up my twttr"

Sådan lyder Twitter-topchefen Jack Dorseys første tweet fra 21. marts 2006.

Et tweet, som nu er blevet solgt for 2,9 millioner dollar, eller hvad der svarer til 18 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Det pågældende tweet er blevet solgt som en NFT, Non-Fungible Token, der er en digital fil, som fungerer som en slags autograf for at verificere, hvem der ejer eller står bag det indhold, der er købt.

Twitter-topchefen satte sit tweet til salg på en auktionsplatformen Valueables, der ejes af , der specialiserer sig i at sælge NFT'er, tidligere på måneden. Her sælges og købes digitalt indhold på auktioner som kunstværker.

Tweetet blev købt med kryptovalutaen Ether, hvor det samlede beløb lød på 2.915.835,47 dollar. Det bekræfter Cameron Hejazi, direktør og stifter af hjemmesiden Cent, skriver Reuters.

Handel med NFT'er er eksploderet i 2021, skriver mediet. Blockchain-teknologien gør det nemlig muligt at verficiere indholdets originalitet og ejerskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere