Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorff)

Twitter-topchef Jack Dorsey sælger sit første tweet for 18 millioner kroner

Twitters topchef har solgt sit allerførste tweet fra 2006 som et digitalt kunstværk. Prisen lyder på 18 millioner kroner.

"just setting up my twttr"

Sådan lyder Twitter-topchefen Jack Dorseys første tweet fra 21. marts 2006.

Et tweet, som nu er blevet solgt for 2,9 millioner dollar, eller hvad der svarer til 18 millioner kroner.

Det skriver Reuters.

Det pågældende tweet er blevet solgt som en NFT, Non-Fungible Token, der er en digital fil, som fungerer som en slags autograf for at verificere, hvem der ejer eller står bag det indhold, der er købt.

Twitter-topchefen satte sit tweet til salg på en auktionsplatformen Valueables, der ejes af , der specialiserer sig i at sælge NFT'er, tidligere på måneden. Her sælges og købes digitalt indhold på auktioner som kunstværker.

Tweetet blev købt med kryptovalutaen Ether, hvor det samlede beløb lød på 2.915.835,47 dollar. Det bekræfter Cameron Hejazi, direktør og stifter af hjemmesiden Cent, skriver Reuters.

Handel med NFT'er er eksploderet i 2021, skriver mediet. Blockchain-teknologien gør det nemlig muligt at verficiere indholdets originalitet og ejerskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere