Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Skattevæsenet har hevet millioner af kroner hjem i moms fra udenlandske e-butikker ved at nærstudere dine kortbetalinger - nu fortsætter indsatsen

Danskerne handler stort ind i udenlandske netbutikker, som i mange tilfælde betaler for lidt i moms af salget. Men skattevæsenet har stor succes med at kradse pengene ind ved at nærstudere danskernes kortbetalinger, så nu fortsætter indsatsen.

Den danske statskasse er jo i sandhed blevet lænset for milliarder af kroner af udlændinge godt hjulpet af lemfældig kontrol i skattevæsenet. Det er en tragisk historie … men nu er der til gengæld også godt nyt fra den kant.

Desværre er det ikke beløb i samme størrelsesorden, men 139 millioner kroner er da også en slags penge. Og der er flere på vej.

Skattestyrelsen har nemlig haft succes med at hive de 139 millioner kroner hjem i form af momskontrol med udenlandske netbutikker for deres salg til os danskere i årene 2016-18.

Kontrollen er foregået ved at nærstudere vores betalinger til butikkerne.

Oplysningerne stammer fra vores pengeinstitutter, og det er en metode, som Skattestyrelsen har godkendt.

Nu har styrelsen godkendt, at der også skal kontrolleres for manglende moms for salg foretaget i 2019 og 2020, fremgår det af en pressemeddelelse.

“Netbutikkerne har haft en så stor omsætning, at de enten burde have momsregistreret sig i Danmark eller har været registreret, men angivet for lidt dansk moms. Derfor har vi sendt regninger og vejledt om reglerne, så de også fremadrettet angiver og betaler den moms til Danmark, som de skal", siger Johnny Schaadt Hansen, underdirektør i Skattestyrelsen

Skattevæsenets kontrol viser, at der ikke er tale om systematisk svindel med moms, men at de udenlandske netbutikker mangler overblik over, hvor meget de skal betale i moms og til hvilke lande.

Skal betale moms
En udenlandsk netbutik skal betale dansk moms, hvis den har solgt varer ved fjernsalg eller elektronisk leverede ydelser, som for eksempel streaming og download af musik, over en vis beløbsgrænse om året til danske forbrugere.

Betalingskortoplysningerne giver et tydeligt fingerpeg om de udenlandske netbutikkers salg til danske forbrugere.

Derfor kan Skattestyrelsen kontrollere, om netbutikkerne er forpligtet til at momsregistrere sig og har opgivet korrekt moms ved at sammenligne deres momsangivelser med betalingskortoplysningerne.Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.