Artikel top billede

Undersøgelse: Apples omstridte betalingskort frikendes for kønsdiskrimination

En amerikansk myndighed frikender nu Apple og Goldman Sachs kreditkort, Apple Card, for at beskyldninger om diskrimination.

Apples betalingskort Apple Card blev sidste år beskyldt for anvende en kreditvurderings algoritme, der er diskriminerende mod kvinder.

Det var blandt andet den danske udvikler David Heinemeier Hansson og selveste Apple-stifteren Steve Wozniak, der mente, at der lå diskrimination til grund for, at deres ægtefæller fik ringere kreditvurderinger end dem selv.

Men ifølge erhvervsmediet Bloomberg har en undersøgelse fra myndigheden New York State Department of Financial Services (NYSDFS) konkluderet, at den eller de algortimer som Apple Card bruger til kreditvurderinger ikke er kønsdiskriminerende.

Læs også: Dansk rigmand bag shitstorm mod Apple Card: Nu skal algoritmen undersøges

Kunne identificere årsagen

Apple Card er lanceret i samarbejde med investeringsbanken Goldman Sach, og det er også den amerikanske bank, der er ansvarlig for kreditvurderingerne.

NYSDFS har modtaget flere klager over Apple Card, og de amerikanske myndigheder har anmodet Goldman Sachs om en forklaring på de enkelte kreditvurderinger, der lå til grund for klagen.

”I hvert tilfælde var banken i stand til at identificere de faktorer, der har ført til beslutningen om kreditvurderingen,” lyder det i rapporten fra NYSDFS, hvor det konkluderes at ingen af de faktorer, der har ført til vurderingen var ulovlige eller i strid med Goldman Sachs egen kredit-politik.

NYSDFS påpeger også, at det ikke er sådan, at to ægtefæller nødvendigvis får samme kreditvurdering.

Der kan ifølge myndigheden være en lang række legitime forklaringer på, at det ikke tilfældet. Det kan eksempelvis afhænge af forskelle i de to personers persons kredit-historik eller gæld.

Den amerikanske myndigheds vurdering bygger blandt andet på en statistisk analyse af knap 400.000 personer fra New York, der havde ansøgt om et kreditkort.

Læs også: Dansk it-rigmands angreb på Apple afslører it-branchens ømme punkt: ”Hvordan kan vi vide, at der ikke er problemer med machine-learning algoritmer, når ingen kan oplyse, hvordan de fungerer”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere