Artikel top billede

(Foto: Finaleyes / Finaleyes Peter Theglev)

Store prisstigninger kan være på vej til 2,5 millioner danske bredbåndskunder

Store prisstigninger på bredbånd kan være undervejs. En undersøgelse af fiberselskabernes engrospriserne viser, at prisloftet står til at blive hævet markant for indholdsudbyderne. Og den ekstraregning vil formentlig ende hos slutkunden.

Internetforbindelser kan ende med at blive markant dyrere i fremtiden for de 2,5 millioner danske bredbåndskunder.

Det skriver Finans.

Erhvervsstyrelsen er i øjeblikket i færd med at udføre en revision af de engrospriser, som eksempelvis Telenor, Boxer, Nuuday og Fastspeed betaler til fiberleverandørerne TDC, Norlys, Ewii og Fibia.

De fire fiberselskaber har nemlig budt ind med fremtidige engrospriser, der eksempelvis lægger op til, at prisloftet på fiber hæves med op til 65 procent.

For bredbånd via kabel-tv lyder prisloftet på 134 procent.

Disse hævede engrospriser vil senere ende med at afspejle sig på slutkundens regning, lyder det fra John Strand, administrerende direktør i Stand Consult.

"Hvis prisplanerne bliver, som de udspil der er lagt frem, kommer det til at betyde en gennemsnitlig prisstigning på op til 100 kr. om måneden for alle bredbåndskunder," siger han til mediet.

Dette er en vurdering, som Jens Raith, topchef i lavprisselskabet Fastspeed, er enig i.

Han siger til Finans, at konkurrencen på markedet gør, at der kun er forbrugerne tilbage til at betale, mens at bredbåndsselskaberne vil score kassen.
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef til Erhvervs- og EU-løsninger

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere