Artikel top billede

Streaming: Mød de mest yderligtgående konspirationstilhængere

Den nye dokumentarserie ”Q – Into the Storm” stiller skarpt på QAnon; en gruppe mennesker, der bruger ufatteligt meget tid online på at udveksle ideer om, hvordan de mener at verden i virkeligheden hænger sammen.

Der har formentlig eksisteret konspirationsteorier siden vore forfædre kravlede ned fra træerne, og gennem historien har både enkeltpersoner og folkeslag været ofre for sladder og ondsindede rygter.

Nogle gange har konspirationsteorier endda været brugt målrettet til at få enkeltpersoner eller hele folkeslag ned med nakken; nazisterne brugte eksempelvis metoden systematisk i deres kampagne mod jøderne.

Men med internettet har de, der tror på fantasifulde fortællinger, for alvor fået vind i sejlene.

Primært fordi man nu blot er en kvik søgning på Google, 4chan eller Reddit fra at få kontakt med tusindvis af andre skøre kugler, der tror indædt på en hvilken som helst idé, man selv måtte abonnere på. Samt på en hel masse spændende teorier, man nok skal være på psykedeliske svampe for at finde på.

De seneste år har særligt konspirationsteoretikerne i QAnon vakt opmærksomhed, og de kom for alvor på offentlighedens nethinde under stormen på Kongressen i januar.

Den nye dokumentarserie Q – Into the Storm stiller skarpt på en gruppe mennesker, der bruger ufatteligt meget tid på internettet og – ikke mindst – på at udveksle ideer om, hvordan de mener at verden i virkeligheden hænger sammen.

Serien har seks afsnit, hvoraf der i skrivende stund er udkommet to. De beskæftiger sig med bevægelsens oprindelse, med den mystiske person ”Q”, med bevægelsens metoder samt med de platforme, hvor QAnon-tilhængerne særligt er aktive.

Se traileren til serien her.

Titel: Q – Into the Storm. Kan streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere