Artikel top billede

Streaming: Mød de mest yderligtgående konspirationstilhængere

Den nye dokumentarserie ”Q – Into the Storm” stiller skarpt på QAnon; en gruppe mennesker, der bruger ufatteligt meget tid online på at udveksle ideer om, hvordan de mener at verden i virkeligheden hænger sammen.

Der har formentlig eksisteret konspirationsteorier siden vore forfædre kravlede ned fra træerne, og gennem historien har både enkeltpersoner og folkeslag været ofre for sladder og ondsindede rygter.

Nogle gange har konspirationsteorier endda været brugt målrettet til at få enkeltpersoner eller hele folkeslag ned med nakken; nazisterne brugte eksempelvis metoden systematisk i deres kampagne mod jøderne.

Men med internettet har de, der tror på fantasifulde fortællinger, for alvor fået vind i sejlene.

Primært fordi man nu blot er en kvik søgning på Google, 4chan eller Reddit fra at få kontakt med tusindvis af andre skøre kugler, der tror indædt på en hvilken som helst idé, man selv måtte abonnere på. Samt på en hel masse spændende teorier, man nok skal være på psykedeliske svampe for at finde på.

De seneste år har særligt konspirationsteoretikerne i QAnon vakt opmærksomhed, og de kom for alvor på offentlighedens nethinde under stormen på Kongressen i januar.

Den nye dokumentarserie Q – Into the Storm stiller skarpt på en gruppe mennesker, der bruger ufatteligt meget tid på internettet og – ikke mindst – på at udveksle ideer om, hvordan de mener at verden i virkeligheden hænger sammen.

Serien har seks afsnit, hvoraf der i skrivende stund er udkommet to. De beskæftiger sig med bevægelsens oprindelse, med den mystiske person ”Q”, med bevægelsens metoder samt med de platforme, hvor QAnon-tilhængerne særligt er aktive.

Se traileren til serien her.

Titel: Q – Into the Storm. Kan streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere