Artikel top billede

SolarWinds-hackere nåede helt ind i amerikanske topembedsmænds mail-konti

Nye detaljer i SolarWinds-hacket, der gik verden over i december afslører, at hackere fik adgang til topembedsmænds mailkonti i det amerikanske ministerium, hvor man blandt andet tager sig af cybersikkerheden.

SolarWinds-hackerne, der i december kompromitterede over 100 organisationer kloden over, viser sig at have fået adgang til en mail-konto, der tilhører den tidligere leder af US Department of Homeland Security (DHS) - det amerikanske ministerie der blandt andet er ansvarlig for cybersikkerhed.

Det rapporterer Associated Press mandag.

Hackingen af ​​den tidligere fungerende sekretær for DHS, Chad Wolf, samt mailkonti, der tilhører embedsmænd i afdelingens cybersikkerhedspersonale, var ikke tidligere offentligt kendt.

I sikkerhedsbruddet hos softwarevirksomheden SolarWinds trængte hackere igennem ni føderale agenturer og 100 virksomheder. De it-kriminelle, som menes at være statsstøttede hackere fra Rusland, havde held til at skubbe en ondsinde opdatering ud til virksomhedens 18.000 kunder - herunder den amerikanske stat.

Her tilføjede de cyberkriminelle kode, der gjorde det muligt for dem at spionere på ofrene.

I sidste uge rapporterede Reuters, at en planlagt bekendtgørelse fra Biden-administrationen ville kræve, at mange softwareleverandører underretter deres føderale regeringskunder, når virksomhederne har et cybersikkerhedsbrud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere