Artikel top billede

SolarWinds-hackere nåede helt ind i amerikanske topembedsmænds mail-konti

Nye detaljer i SolarWinds-hacket, der gik verden over i december afslører, at hackere fik adgang til topembedsmænds mailkonti i det amerikanske ministerium, hvor man blandt andet tager sig af cybersikkerheden.

SolarWinds-hackerne, der i december kompromitterede over 100 organisationer kloden over, viser sig at have fået adgang til en mail-konto, der tilhører den tidligere leder af US Department of Homeland Security (DHS) - det amerikanske ministerie der blandt andet er ansvarlig for cybersikkerhed.

Det rapporterer Associated Press mandag.

Hackingen af ​​den tidligere fungerende sekretær for DHS, Chad Wolf, samt mailkonti, der tilhører embedsmænd i afdelingens cybersikkerhedspersonale, var ikke tidligere offentligt kendt.

I sikkerhedsbruddet hos softwarevirksomheden SolarWinds trængte hackere igennem ni føderale agenturer og 100 virksomheder. De it-kriminelle, som menes at være statsstøttede hackere fra Rusland, havde held til at skubbe en ondsinde opdatering ud til virksomhedens 18.000 kunder - herunder den amerikanske stat.

Her tilføjede de cyberkriminelle kode, der gjorde det muligt for dem at spionere på ofrene.

I sidste uge rapporterede Reuters, at en planlagt bekendtgørelse fra Biden-administrationen ville kræve, at mange softwareleverandører underretter deres føderale regeringskunder, når virksomhederne har et cybersikkerhedsbrud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere