Google på vej med nye features i Google Maps: Nu vil du snart kunne se mest miljøvenlige rute

Google arbejder på en række nye features i Google Maps, hvor brugerne nu blandt andet vil kunne se den mest miljøvenlige rute og få hjælp til indendørs navigation.

Google er i gang med at forberede en række nye features i Google Maps, som vil blive lanceret løbende over den kommende tid.

Blandt de nye løsninger er blandt andet muligheden for at blive præsenteret for den mest miljøvenlige rute til et ønsket mål.

Her vil Google Maps vurdere og udpege den rute, der kræver mindst brændstof.

Tager en miljøvenlig rute nogenlunde samme tid at køre som en alternativ rute, vil Google Maps fremover per default udvælge den mest brændstof-besparende rute.

Dette kan dog ændres i indstillingerne.

Google meddeler, at denne miljøvenlige prioritering vil blive rullet ud i hele USA på både Android og iOS senere i år. Efterfølgende vil resten af verden blive koblet på.

På vej er også alerts i Google Maps, der vil pinge brugeren, når han kører ind i de særlige miljøzoner, der er blevet indført i mange storbyer verden over i blandt andet Frankrig, Storbritannien, Spanien, Tyskland og Holland.

Google indfører desuden en augmented reality-løsning med navnet Live View i en række lufthavne, storcentre og lignende.

Her vil man kunne holde sin telefon op og på skærmens billede af omgivelser se retningsanvisninger i form af pile og ikoner, der peger en i den rigtige retning.

Ifølge The Verge er løsningen allerede klar i storcentre i en række amerikanske storcentre samt i udvalgte lufthavne og lignende.

Inden for de kommende måneder vil Google rulle AR-løsningen ud i blandt andet Tokyo og schweiziske Zürich.
Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.