Artikel top billede

Google på vej med nye features i Google Maps: Nu vil du snart kunne se mest miljøvenlige rute

Google arbejder på en række nye features i Google Maps, hvor brugerne nu blandt andet vil kunne se den mest miljøvenlige rute og få hjælp til indendørs navigation.

Google er i gang med at forberede en række nye features i Google Maps, som vil blive lanceret løbende over den kommende tid.

Blandt de nye løsninger er blandt andet muligheden for at blive præsenteret for den mest miljøvenlige rute til et ønsket mål.

Her vil Google Maps vurdere og udpege den rute, der kræver mindst brændstof.

Tager en miljøvenlig rute nogenlunde samme tid at køre som en alternativ rute, vil Google Maps fremover per default udvælge den mest brændstof-besparende rute.

Dette kan dog ændres i indstillingerne.

Google meddeler, at denne miljøvenlige prioritering vil blive rullet ud i hele USA på både Android og iOS senere i år. Efterfølgende vil resten af verden blive koblet på.

På vej er også alerts i Google Maps, der vil pinge brugeren, når han kører ind i de særlige miljøzoner, der er blevet indført i mange storbyer verden over i blandt andet Frankrig, Storbritannien, Spanien, Tyskland og Holland.

Google indfører desuden en augmented reality-løsning med navnet Live View i en række lufthavne, storcentre og lignende.

Her vil man kunne holde sin telefon op og på skærmens billede af omgivelser se retningsanvisninger i form af pile og ikoner, der peger en i den rigtige retning.

Ifølge The Verge er løsningen allerede klar i storcentre i en række amerikanske storcentre samt i udvalgte lufthavne og lignende.

Inden for de kommende måneder vil Google rulle AR-løsningen ud i blandt andet Tokyo og schweiziske Zürich.