Det kommer Facebook-hacket til at betyde for Zuckerberg - og derfor ansætter Mærsk op mod 1.000 nye it-medarbejdere

Podcast: Mærsk leder efter op imod 1.000 nye it-folk. Hvad er det, shipping-giganten har gang i? Computerworlds strategi- og ledelsesredaktør Jakob Schjoldager har fulgt Mærsk-omstillingen de sidste par måneder og forklarer årsagen.

Så blev der endnu engang lækket data fra Facebook.

Op imod 600.000 danskere er berørt – og på verdensplan drejer det sig om op imod svimlende 533 millioner konti med brugere fra 106 lande.

Resultatet er at brugernes navne, telefonnumre, lokation, fødselsdag, biografiske oplysninger, Facebook ID og i nogle tilfælde også email-adresser nu er i spil på nettet.

Og det hjælper kun en lille smule, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg også selv er ramt af lækken.

Men hvad er det egentligt sket? Hvad er det for data, det drejer sig om – og hvad betyder data-lækket for os brugere? Og hvad betyder det for Facebook, som siden Cambridge Analytica-skandalen har været politikernes yndlings-prügelknabe.

Det runder vi dagens episode.

Mærsk leder efter op imod 1.000 nye it-folk
Og så er Mærsk i gang med den helt store it-omstilling.

Det betyder at der skal ansættes massere af nye it-folk - måske op til 1.000 - og så skal der endnu mere fart på digitalisering og e-handel.

Computerworlds strategi- og ledelsesredaktør Jakob Schjoldager har fulgt Mærsk-omstillingen de sidste par måneder og er med i dag for at gøre os klogere på hvad det er der sker hos et af Danmarks største firmaer.

Konference-bonusinfo: Den konference om CIO'ernes trends og fremtidens it-afdelinger, som vi reklamerer for i udsendelsen, kan du finde her Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle podcast i serien her
Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.