Artikel top billede

Dansk AI-startup henter 46 millioner: "Om fem år er vi den største AI-virksomhed i Europa"

Det kun to år gamle AI-selskab Abzu har hentet 43 millioner kroner i en investeringsrunde. Nu stiler selskabet mod at blive Europas største AI-virksomhed inden for fem år, lyder det fra selskabets CEO og medstifter, Casper Wilstrup.

Den danske AI-startup Abzu har modtaget 43 friske millioner i en større kapitalindsprøjtning.

Kapitalen kommer fra Seed Capital samt en række andre fonde.

Det skriver Finans.

Abzu, som blev stiftet tilbage i 2018, har udviklet en platform, der automatisk kan bygge avancerede AI-løsninger på samme måde, som vi kender det fra SaaS-modeller.

I første omgang fokuserer Abzu på farma-branchen, men fremover skal teknologien bredes yderligere ud, lyder det. I øjeblikket har selskabet fire pilotprojekter kørende med milliardstore farma-virksomheder.

"Vi har vist, at vores teknologi kan bruges i praksis, så nu skal vi rundt til alle de store farma-virksomheder i hele verden. Vi har store ambitioner og har sat os ret præcise mål. Om fem år er vi den største AI-virksomhed i Europa," siger Casper Wilstrup, administrerende direktør i Abzu, til Finans.

Sleskabet har i dag 17 ansatte.

Tilbage i 2019, et år efter selskabets etablering, modtog Abzu 13 millioner kroner fra en række skandinaviske venturefonde.

Det mener det nyetablerede danske selskab Abzu, der netop har landet 13 millioner kroner fra skandinaviske venturefonde. Derved har virksomheden samlet modtaget investeringer for 63 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Venturefonde skyder 13 millioner kroner i dansk AI-selskab: AI-as-a-service på vej til danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere