Artikel top billede

Dansk AI-startup henter 46 millioner: "Om fem år er vi den største AI-virksomhed i Europa"

Det kun to år gamle AI-selskab Abzu har hentet 43 millioner kroner i en investeringsrunde. Nu stiler selskabet mod at blive Europas største AI-virksomhed inden for fem år, lyder det fra selskabets CEO og medstifter, Casper Wilstrup.

Den danske AI-startup Abzu har modtaget 43 friske millioner i en større kapitalindsprøjtning.

Kapitalen kommer fra Seed Capital samt en række andre fonde.

Det skriver Finans.

Abzu, som blev stiftet tilbage i 2018, har udviklet en platform, der automatisk kan bygge avancerede AI-løsninger på samme måde, som vi kender det fra SaaS-modeller.

I første omgang fokuserer Abzu på farma-branchen, men fremover skal teknologien bredes yderligere ud, lyder det. I øjeblikket har selskabet fire pilotprojekter kørende med milliardstore farma-virksomheder.

"Vi har vist, at vores teknologi kan bruges i praksis, så nu skal vi rundt til alle de store farma-virksomheder i hele verden. Vi har store ambitioner og har sat os ret præcise mål. Om fem år er vi den største AI-virksomhed i Europa," siger Casper Wilstrup, administrerende direktør i Abzu, til Finans.

Sleskabet har i dag 17 ansatte.

Tilbage i 2019, et år efter selskabets etablering, modtog Abzu 13 millioner kroner fra en række skandinaviske venturefonde.

Det mener det nyetablerede danske selskab Abzu, der netop har landet 13 millioner kroner fra skandinaviske venturefonde. Derved har virksomheden samlet modtaget investeringer for 63 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Venturefonde skyder 13 millioner kroner i dansk AI-selskab: AI-as-a-service på vej til danske virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere