Artikel top billede

Corona-hjemsendelser plager Skats it-projekter: Rammes nu af nye forsinkelser

Skats it-projekter er ramt af en væsentlig produktionsnedgang på grund af coronahjemsendelser. Det betyder forsinkelser, der kan ramme de nye ejendomsvurderinger

Hjemsendelser på grund af corona-pandemien betyder, at statens it-projekter nu igen ser ud til blive ramt af forsinkelser.

Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen har forsinkelserne den konsekvens, at tidspladen for de nye ejendomsvurderinger kan få svært ved at holde, og derfor har skatteminister Morten Bødskov (S) netop orienteret folketinget om at "større it-projekter er forsinket".

Produktionsnedgang på 25 procent

Morten Bødskov oplyser i orienteringen, at corona-hjemsendelserne har ført til en produktionsnedgang på 20 til 25 procent.

”Der har ifm. udvikling af it-projekter på ejendomsområdet været fysisk fremmøde i 2. halvår frem til 9. december, hvorefter medarbejderne er hjemsendt. Det forventes at medføre en produktivitetsnedgang på 20-25 procent som resultat af hjemsendelse af medarbejdere,” lyder det ifølge Berlingske i orienteringen.

Ejendomsvurderingerne er blevet udskudt af flere omgange, og den seneste forsinkelse ramte i efteråret 2020, hvor de blev udskudt til sommeren 2021.

Læs også: Fem offentlige it-projekter får rødt lys af staten: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere