Artikel top billede

Google vil have Joe Biden til at blande sig i EU-lovgivning om it-giganter

Den amerikanske it-gigant Google appellerer til USA's præsident Joe Biden om, at samarbejde endnu tættere med EU om lovgivning af it-giganter.

Google vil have den amerikanske præsident Joe Biden til at arbejde tættere sammen med EU om lovgivningen af it-giganter.

Opfordringen kommer samtidig med, at EU i stigende grad ser på større regulering af særligt amerikanske it-giganter, skriver mediet CNBC.

Google vice president for statslige anliggender, Karan Bhatia, anklager USA for at følge i hælene på EU's stadig strammere lovgivning frem for selv at sætte dagsordenen.

Læs også: Max Schrems vil i kødet på Google i Europa: Mener at Google tracker millioner af Android-brugere ulovligt

"USA's politik er i store træk reduceret til at presse Europa til at følge USA's forsyningskædes initiativer," skriver Karan Bhatia i et blog post.

Bhatia mener forholdet mellem USA og EU er blevet svækket, og derfor vil han have USA til at gå mere aktivt ind i samarbejdet om lovgivningen på tech-området.

Ifølge CNBC kommer appellen fra Google efter Joe Biden har udpeget en række højtstående embedsmænd, der tidligere har udtalt sig kritisk om tech-giganters indflydelse.

Læs også: Googles chef for kunstig intelligens siger farvel og tak efter fyring af hans medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere