Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Googles chef for kunstig intelligens siger farvel og tak efter fyring af hans medarbejdere

En intern magtkamp har fået Googles AI-leder til at sige sin stilling op. Der er nu tre medarbejdere, der har sagt op på baggrund af to fyringer.

Googles forskningsleder Samy Bengio meldte tirsdag ud, at han har sendt en mail med sin opsigelse til søgemaskine-giganten Google.

Opsigelsen sker som protest mod tech-virksomhedens fyringer af medarbejdere, der har sat spørgsmålstegn ved papirgennemgang og mangfoldighedspraksis internt i selskabet.

Det skriver Reuters.

En af de afskedigede er ​​AI-forskeren Timnit Gebru. Mindst to Google-udviklere har forinden Bengios fratrædelse lagt deres opsigelse i protest.

Samy Bengio er dog den hidtil højest profilerede i rækken, der lægger en opsigelse.

Google bekræftede Bengios fratræden og hans e-mail.

Den afgående AI-leder har ikke svaret på anmodninger om kommentarer fra journalister.

Bengio har været 14 år hos Google og var en af de første medarbejdere, der var involveret i et årti-gammelt projekt kendt som Google Brain, der avancerede algoritmer, der var afgørende for, hvordan forskellige moderne AI-systemer fungerer.

Sidste dag for AI-forskeren er 28. april.

Et andet stiftende medlem, Jeff Dean, fører nu tilsyn med Googles tusinder af forskere.

Andre tidligere og nuværende medarbejdere har offentligt beskrevet Bengios betydning for Google og AI gennem hans tid i selskabet.

Andrew Ng, et tidligt Brain-projektmedlem, der nu driver softwarestartupen Landing AI fortæller, at Bengio "har været medvirkende til at AI-teknologi og etik har bevæget sig fremad."

Og en nuværende Google-Brain-projektforsker Sara Hooker beskrev i et tweet Bengios afgang som "et stort tab for Google."

To blev fyret. Tre sagde op.

Google fyrede personaleforsker Margaret Mitchell i februar efter at have påstået, at hun overførte elektroniske filer ud af virksomheden.

Og i december fyrede virksomheden medforsker Timnit Gebru efter at hun truede med at holde op snarere end at trække et dokument tilbage.

Mitchell har i den forbindelse udtalt, at hun forsøgte "at skabe bekymring over race og kønsforskelle og tale om Googles problematiske fyring af Dr. Gebru."

Gebru har sagt, at virksomheden ønskede at undertrykke hendes kritik af sine produkter og dets bestræbelser på at øge arbejdsstyrkens mangfoldighed.

Google har sagt, at man accepterede Gebrus tilbud om at fratræde.

I december skrev Bengio på Facebook, at han var bedrøvet over, at Gebru, som han var leder for, blev fjernet fra virksomheden uden at han blev hørt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere