Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Googles chef for kunstig intelligens siger farvel og tak efter fyring af hans medarbejdere

En intern magtkamp har fået Googles AI-leder til at sige sin stilling op. Der er nu tre medarbejdere, der har sagt op på baggrund af to fyringer.

Googles forskningsleder Samy Bengio meldte tirsdag ud, at han har sendt en mail med sin opsigelse til søgemaskine-giganten Google.

Opsigelsen sker som protest mod tech-virksomhedens fyringer af medarbejdere, der har sat spørgsmålstegn ved papirgennemgang og mangfoldighedspraksis internt i selskabet.

Det skriver Reuters.

En af de afskedigede er ​​AI-forskeren Timnit Gebru. Mindst to Google-udviklere har forinden Bengios fratrædelse lagt deres opsigelse i protest.

Samy Bengio er dog den hidtil højest profilerede i rækken, der lægger en opsigelse.

Google bekræftede Bengios fratræden og hans e-mail.

Den afgående AI-leder har ikke svaret på anmodninger om kommentarer fra journalister.

Bengio har været 14 år hos Google og var en af de første medarbejdere, der var involveret i et årti-gammelt projekt kendt som Google Brain, der avancerede algoritmer, der var afgørende for, hvordan forskellige moderne AI-systemer fungerer.

Sidste dag for AI-forskeren er 28. april.

Et andet stiftende medlem, Jeff Dean, fører nu tilsyn med Googles tusinder af forskere.

Andre tidligere og nuværende medarbejdere har offentligt beskrevet Bengios betydning for Google og AI gennem hans tid i selskabet.

Andrew Ng, et tidligt Brain-projektmedlem, der nu driver softwarestartupen Landing AI fortæller, at Bengio "har været medvirkende til at AI-teknologi og etik har bevæget sig fremad."

Og en nuværende Google-Brain-projektforsker Sara Hooker beskrev i et tweet Bengios afgang som "et stort tab for Google."

To blev fyret. Tre sagde op.

Google fyrede personaleforsker Margaret Mitchell i februar efter at have påstået, at hun overførte elektroniske filer ud af virksomheden.

Og i december fyrede virksomheden medforsker Timnit Gebru efter at hun truede med at holde op snarere end at trække et dokument tilbage.

Mitchell har i den forbindelse udtalt, at hun forsøgte "at skabe bekymring over race og kønsforskelle og tale om Googles problematiske fyring af Dr. Gebru."

Gebru har sagt, at virksomheden ønskede at undertrykke hendes kritik af sine produkter og dets bestræbelser på at øge arbejdsstyrkens mangfoldighed.

Google har sagt, at man accepterede Gebrus tilbud om at fratræde.

I december skrev Bengio på Facebook, at han var bedrøvet over, at Gebru, som han var leder for, blev fjernet fra virksomheden uden at han blev hørt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere