Artikel top billede

1,3 millioner data lækket fra hypet socialt medie

Mere end en million oplysninger er blevet lækket fra det nye sociale medie Clubhouse. Oplysningerne om de mange brugere ligger gratis tilgængeligt på nettet.

Oplysninger om 1,3 millioner brugere på det sociale medie Clubhouse er blevet lækket og lagt frit til gængeligt ud på internettet.

Det er oplysninger som navn, bruger ID og oplysninger om andre sociale medie konti som Twitter og Facebook, der er blevet lækket fra det unge sociale medie.

Det skriver mediet Cybernews.

Lækket kommer få dage efter over en halv milliard data blev lækket fra Facebook og LinkedIn også var centrum for et større læk af brugernes oplysninger.

Selskabet bag Club House afviser selv, at der er tale om et datalæk og henviser til, at oplysningerne er offentligt tilgængelige oplysninger.

Cybernews fastholder dog, at de mange data i stor skala kan misbruges til at udføre phishing-angreb og såkaldt social engineering-angreb.

Elon Musk har skabt vækst

Clubhouse har været en af de mest hypede nye apps gennem de seneste uger, og selvom det stadigvæk kræver en invitation for at få adgang til appen, så voksede den ifølge Techcrunch med 3,5 millioner bruger i de første 16 dage af februar.

Appen havde således cirka 8 millioner brugere den 16. februar.

Techcrunch vurderer, at en del af væksten kan tilskrives, at Clubhouse har haft held til at tiltrække prominente brugere som Elon Musk og Mark Zuckerberg.

Du kan høre mere om konsekvenserne for det omfattende Facebook-hack i Computerworlds podcast Inde i Maskinen.Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.