Artikel top billede

Norlys i åben strid med konkurrenter: Vil ikke give adgang til coax-nettet

Norlys’ konkurrenter vil have adgang til Norlys’ kabel-tv-netværk, som kun Stofa - som Norlys ejer - i dag har adgang til. Netværket når ud til 461.000 husstande.

Norlys-konkurrenterne Telenor, Telia og Nuuday forlanger at få adgang til Norlys coax-net, som når ud til 461.000 danske husstande, der kan få leveret kabel-tv gennem netværket.

Ifølge Finans forlanger de tre selskaber, at Erhvervsstyrelsen tvinger Norlys til at åbne for adgang til kabel-tv-nettet.

I dag har alene Stofa, som Norlys ejer, adgang til nettet.

Men Telenor, Telia og Nuuday mener ifølge avisen, at det er nødvendigt, at alle kan leje sig ind på nettet og herigennem udbyde bredbånd til de mange husstande.

Blandt andet henviser Telia i et høringssvar til Erhvervsstyrelsen til, at engrosprisen på coax-forbindelser er meget lavere end engros-priserne på fiberforbindelser.

Dette høringssvar finder du her.

Over for Finans afviser Norlys imidlertid at åbne for coax-nettet, som ifølge selskabet alligevel lever på lånt tid.

“En åbning vil kun få betydning for få adresser, da alle adresser med adgang til en coax-forbindelse i løbet af kort tid – formentlig i 2021 – vil være dækket med en fiberforbindelse. Derfor vil vi hellere bruge pengene og kræfterne på at levere adgang til fibernettet,” siger direktør i Norlys Tele, Torben Poulsen, til avisen.mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.