Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Norlys i åben strid med konkurrenter: Vil ikke give adgang til coax-nettet

Norlys’ konkurrenter vil have adgang til Norlys’ kabel-tv-netværk, som kun Stofa - som Norlys ejer - i dag har adgang til. Netværket når ud til 461.000 husstande.

Norlys-konkurrenterne Telenor, Telia og Nuuday forlanger at få adgang til Norlys coax-net, som når ud til 461.000 danske husstande, der kan få leveret kabel-tv gennem netværket.

Ifølge Finans forlanger de tre selskaber, at Erhvervsstyrelsen tvinger Norlys til at åbne for adgang til kabel-tv-nettet.

I dag har alene Stofa, som Norlys ejer, adgang til nettet.

Men Telenor, Telia og Nuuday mener ifølge avisen, at det er nødvendigt, at alle kan leje sig ind på nettet og herigennem udbyde bredbånd til de mange husstande.

Blandt andet henviser Telia i et høringssvar til Erhvervsstyrelsen til, at engrosprisen på coax-forbindelser er meget lavere end engros-priserne på fiberforbindelser.

Dette høringssvar finder du her.

Over for Finans afviser Norlys imidlertid at åbne for coax-nettet, som ifølge selskabet alligevel lever på lånt tid.

“En åbning vil kun få betydning for få adresser, da alle adresser med adgang til en coax-forbindelse i løbet af kort tid – formentlig i 2021 – vil være dækket med en fiberforbindelse. Derfor vil vi hellere bruge pengene og kræfterne på at levere adgang til fibernettet,” siger direktør i Norlys Tele, Torben Poulsen, til avisen.