Artikel top billede

Bog: Levende, stendødt eller noget midt i mellem?

I den helt nye Life's Edge: The Search for What It Means to Be Alive gør den prisvindende videnskabsjournalist Carl Zimmer status over, hvad liv er. Hvilket er nemmere sagt end gjort.

De fleste vil være enige om at betegne det som gode eksempler på liv, når dyr og mennesker trækker vejret og er udstyret med et velfungerende stofskifte og et bankende hjerte – eller når en blomsterknop springer ud.

Samt at det omvendt ikke er liv, når organismers centrale funktioner ophører.

Det er en hurtig sondring, der virker fint til hverdagsbrug. Men der er forbløffende mange mellemstadier, hvor organismer hverken er rigtigt levende eller helt døde.

For hvad med skimmelarter, der kan tørre ud, blæse væk og senere samle sig og vokse videre? Eller når bittesmå tardigrader – ”bjørnedyr” – udsættes for årevis med hård bestråling og udtørring ved temperaturer nær det absolutte nulpunkt blot for at kravle lystigt videre, når de får lidt varme og fugt?

Dertil kommer eksempelvis virus, der som bittesmå biorobotter sniger sig ind alle vegne og nogle gange gør livet surt for os ”rigtige” organismer. Men som kan være svære at putte i kasserne med levende eller dødt.

I den nye Life's Edge: The Search for What It Means to Be Alive forsøger den flittige og prisvindende videnskabsjournalist Carl Zimmer at gøre status over, hvad liv er. Hvilket er nemmere sagt end gjort.

For synes man, at det kan være besværligt at definere, hvornår en organisme er død, så er det intet mod besværet med at skyde sig ind på, hvornår et liv helt præcis opstår. Det bliver faktisk hurtigt en diskussion, hvor politik, religion, videnskab og personlige kæpheste spænder ben for hinanden.

Life's Edge: The Search for What It Means to Be Alive kommer næsten hele vejen rundt om de mange definitioner på liv, men også om de utallige eksperimenter, der gennem tiden er gjort på at skabe liv.

Vil man vide mere, har magasinet Science bragt en rigtig udmærket anmeldelse af bogen, ligesom man kan hente et gratis uddrag til sin Kindle eller Kindle-app på Amazon.

Titel: Life's Edge: The Search for What It Means to Be Alive. Forfatter: Carl Zimmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.