Artikel top billede

Solarwind har gjort regningen op efter omfattende hackerangreb: Koster selskabet trecifret millionbeløb

Software-virksomheden SolarWind er ved at gøre regningen op efter det massive hackerangreb, der fik misbrugt sin software til at få adgang til en række virksomheder og myndigheder verden over.

Siden december har software-virksomheden SolarWind kæmpet med følgerne af det omfattende hackerangreb, der har ramt virksomheder i hele verden.

Senest er det kommet frem, at seks danske energiselskaber også var ofre for hacker-angrebet.

SolarWind er nu ved at gøre regningen op efter det massive oprydningsarbejdet selskabet har kæmpet med siden angrebet i december.

Læs også: USA vil svare igen på russisk hackerangreb med "en række tiltag"

I løbet af de første tre måneder i 2021, kan selskabet i sit seneste regnskab fortælle, at angrebet har kostet software-virksomheden mellem 18 og 19 millioner dollar. Det svarer til omkring 115 millioner danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Prisen ser dog ikke ud til at stoppe her. SolarWind foræller selv, at man forventer stigninger i udgifterne til følgevirkningerne af angrebet.

"Vi forventer at påtage os signifikante udgifter til juridiske og andre service i forbindelse med cyberangrebet i den kommende periode," skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.

Læs mere her:

Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set

Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Tre alvorlige sårbarheder opdaget i SolarWinds-software i kølvandet på kæmpehack: Patch straks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere