Artikel top billede

Solarwind har gjort regningen op efter omfattende hackerangreb: Koster selskabet trecifret millionbeløb

Software-virksomheden SolarWind er ved at gøre regningen op efter det massive hackerangreb, der fik misbrugt sin software til at få adgang til en række virksomheder og myndigheder verden over.

Siden december har software-virksomheden SolarWind kæmpet med følgerne af det omfattende hackerangreb, der har ramt virksomheder i hele verden.

Senest er det kommet frem, at seks danske energiselskaber også var ofre for hacker-angrebet.

SolarWind er nu ved at gøre regningen op efter det massive oprydningsarbejdet selskabet har kæmpet med siden angrebet i december.

Læs også: USA vil svare igen på russisk hackerangreb med "en række tiltag"

I løbet af de første tre måneder i 2021, kan selskabet i sit seneste regnskab fortælle, at angrebet har kostet software-virksomheden mellem 18 og 19 millioner dollar. Det svarer til omkring 115 millioner danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Prisen ser dog ikke ud til at stoppe her. SolarWind foræller selv, at man forventer stigninger i udgifterne til følgevirkningerne af angrebet.

"Vi forventer at påtage os signifikante udgifter til juridiske og andre service i forbindelse med cyberangrebet i den kommende periode," skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.

Læs mere her:

Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set

Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Tre alvorlige sårbarheder opdaget i SolarWinds-software i kølvandet på kæmpehack: Patch straks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere