Artikel top billede

Solarwind har gjort regningen op efter omfattende hackerangreb: Koster selskabet trecifret millionbeløb

Software-virksomheden SolarWind er ved at gøre regningen op efter det massive hackerangreb, der fik misbrugt sin software til at få adgang til en række virksomheder og myndigheder verden over.

Siden december har software-virksomheden SolarWind kæmpet med følgerne af det omfattende hackerangreb, der har ramt virksomheder i hele verden.

Senest er det kommet frem, at seks danske energiselskaber også var ofre for hacker-angrebet.

SolarWind er nu ved at gøre regningen op efter det massive oprydningsarbejdet selskabet har kæmpet med siden angrebet i december.

Læs også: USA vil svare igen på russisk hackerangreb med "en række tiltag"

I løbet af de første tre måneder i 2021, kan selskabet i sit seneste regnskab fortælle, at angrebet har kostet software-virksomheden mellem 18 og 19 millioner dollar. Det svarer til omkring 115 millioner danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Prisen ser dog ikke ud til at stoppe her. SolarWind foræller selv, at man forventer stigninger i udgifterne til følgevirkningerne af angrebet.

"Vi forventer at påtage os signifikante udgifter til juridiske og andre service i forbindelse med cyberangrebet i den kommende periode," skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.

Læs mere her:

Microsoft om Solarwinds-angreb: Noget af det mest sofistikerede vi har set

Microsoft: Mere end 1.000 programmører har været med til SolarWinds-hack - det 'mest sofistikerede angreb nogensinde'

Tre alvorlige sårbarheder opdaget i SolarWinds-software i kølvandet på kæmpehack: Patch straks
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere