Artikel top billede

Advarer virksomheder mod at koble på Center for Cybersikkerhed: "Man skal aflevere en masse data, som lander hos en efterretningstjeneste"

Mere end 50 virksomheder overvejer i disse dage at lade Center for Cybersikkerhed komme helt ind i virksomhedens dataruller. Men det fraråder it-sikkerhedsmanden Peter Kruse. "Selve konstruktionen er grundlæggende er forkert. Man skal sætte et system op, der fungerer og ikke har kommercielle eller efterretningsmæssige interesser," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Peter Kruse advarer mod at levere data til Center for Cybersikkerhed.
  • Læs hvad Peter Kruse anbefaler som alternativ.
955
5 min
Virksomheder, der overvejer at blive en del af Center for Cybersikkerheds gratis overvågningstjeneste, bør søge alternative mulighed, advarer it-sikkerhedsekspert og stifter af sikkerhedsvirksomheden CSIS, Peter Kruse.

Verden har inden for de seneste fem måneder været vidne til to kolossale cyberangreb, der hver har været målrettet og kompromitteret virksomheder over hele verden.

Herhjemme har det fået over 50 danske virksomheder til at overveje at koble sig på den digitale forsvarsenhed Center for Cybersikkerheds såkaldte sensornetværk, der opsamler data fra netværks-medlemmerne og analyserer det for skadeligt kode eller anden aktivitet.

Læs også: Over 50 virksomheder overvejer at koble sig på CFCS' overvågningstjeneste efter hackerangreb

Men Peter Kruse advarer mod at ty til denne gratis statsløsning.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Jørn Larsen beholder 20 procent af alle aktier i Trifork efter børsnotering: “Jeg skal stadig kunne bevare en følelse af at være ejer”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske universiteter lægger 56 millioner kroner hos Oracle uden udbud - ingen andre selskaber kan levere

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Trifork afsætter aktier for 33,5 millioner kroner til medarbejderne

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Bank-CIO sat i spidsen for kæmpe agil omstilling: "Vi har startet en paladsrevolution"


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.