Artikel top billede

20 procent af de voksne danskere er blevet udsat for digitale overgreb - og mange har svært ved at gøre noget ved det

Hver femte voksne dansker har været udsat for digitale krænkelser, viser en ny undersøgelse. Næsten hver sjette offer savner hjælp til at gøre noget ved det.

Digitale overgreb fylder godt i medielandskabet, og nu viser en ny undersøgelse, at omfanget af digitale krænkelser er ganske markant.

Faktisk er det hver femte voksne dansker, som har oplevet digitale overgreb i en eller anden forstand. Eksempelvis deling af nøgenbilleder og identitetstyveri. Det viser en ny undersøgelse, som Norstat har gennemført for Telenor.

Mange af ofrene oplever desuden, at det er svært at få hjælp til at håndtere krænkelserne.

57 procent af dem, som svarer, at de har været udsat for digitale krænkelser, har ikke fået hjælp til at håndtere dem alle.

Og lidt mere end halvdelen af alle adspurgte mangler et sted at gå hen for at få gratis rådgivning om, hvordan de minimerer risikoen for at blive udsat for disse krænkelser, viser undersøgelsen.

Telenor lancerer nu et nyt initiativ for selskabets private mobilkunder kaldet NetSikker for at tage hånd om kundernes problemer med digitale krænkelser.

NetSikker giver adgang til juridisk assistance, hjælp til at identificere krænkeren, at tage dialog med de digitale platforme og få fjernet for eksempel nøgenbilleder eller lignende og hjælp til at kommunikere med politi og Datatilsynet på offerets vegne.Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.