Artikel top billede

Storbritannien overvejer at lave sin egen kryptovaluta: Britcoin

Bitcoin eller britcoin? Nu vil Storbritannien til at have sin egen nationale kryptovaluta.

Det er ikke en slåfejl. Den britiske finansminister Rishi Sunak har bedt Bank of England (BoE) at se på mulighederne for en ny national kryptovaluta - "Britcoin".

Den nye Britcoain skal sigte mod at tackle nogle af de udfordringer, som kryptokurver som bitcoin udgør. Det skriver Reuters.

Britcoin, der bliver en digital version af sterling, vil muligvis give virksomheder og forbrugere mulighed for at holde konti direkte i banken og undgå andre, når de foretager betalinger. Det vi i sidste ende øge långivernes rolle i det finansielle system.

"Vi lancerer en ny taskforce mellem skatteministeriet og Englands centralbank for at koordinere efterforskningsarbejde om den potentielle centralbanks digitale valuta (CBDC)," fortalte Sunak til en konference i den finansielle sektor.

Flere centralbanker overvejer egen kryptovaluta

Bank of England er lang fra den eneste centralbank, der ser ind i at lancere centralbankstøttede digitale valutaer.

I sidste uge sagde Den Europæiske Centralbank, at den studerede en elektronisk form for kontanter for at supplere pengesedler og mønter. Dog er en lancering af digitale kontanter stadig flere år væk.

Kina er en frontløber for at lancere en CBDC. Kinas nationalbank - People's Bank of China - har udviklet den digitale yuan, som på sigt skal erstatte nogle af de kontanter, der er i omløb.

Disse kryptovalutarer kan udvidde adgangen til centralbankfonde, som kun forretningsbanker i øjeblikket kan bruge. Og dette kan igen fremskynde indenlandske og udenlandske betalinger og reducere risikoen for finansiel ustabilitet.

Dog siger BoE at en digital version af sterling ikke ville erstatte hverken fysiske kontanter eller eksisterende bankkonti.

"Regeringen og Bank of England har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt der skal indføres en CBDC i Storbritannien, og vil samarbejde bredt med interessenter om fordele, risici og det praktiske ved at gøre det," lyder det fra centralbanken.

BoE-guvernør Andrew Bailey har tidligere sagt, at den populære kryptovaluta bitcoin, ikke fungerer som en stabil værdibutik eller en effektiv måde at foretage transaktioner på. Det gør den dårligt egnet til at tjene som en valuta og en risikabel satsning for investorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere