Artikel top billede

Storbritannien overvejer at lave sin egen kryptovaluta: Britcoin

Bitcoin eller britcoin? Nu vil Storbritannien til at have sin egen nationale kryptovaluta.

Det er ikke en slåfejl. Den britiske finansminister Rishi Sunak har bedt Bank of England (BoE) at se på mulighederne for en ny national kryptovaluta - "Britcoin".

Den nye Britcoain skal sigte mod at tackle nogle af de udfordringer, som kryptokurver som bitcoin udgør. Det skriver Reuters.

Britcoin, der bliver en digital version af sterling, vil muligvis give virksomheder og forbrugere mulighed for at holde konti direkte i banken og undgå andre, når de foretager betalinger. Det vi i sidste ende øge långivernes rolle i det finansielle system.

"Vi lancerer en ny taskforce mellem skatteministeriet og Englands centralbank for at koordinere efterforskningsarbejde om den potentielle centralbanks digitale valuta (CBDC)," fortalte Sunak til en konference i den finansielle sektor.

Flere centralbanker overvejer egen kryptovaluta

Bank of England er lang fra den eneste centralbank, der ser ind i at lancere centralbankstøttede digitale valutaer.

I sidste uge sagde Den Europæiske Centralbank, at den studerede en elektronisk form for kontanter for at supplere pengesedler og mønter. Dog er en lancering af digitale kontanter stadig flere år væk.

Kina er en frontløber for at lancere en CBDC. Kinas nationalbank - People's Bank of China - har udviklet den digitale yuan, som på sigt skal erstatte nogle af de kontanter, der er i omløb.

Disse kryptovalutarer kan udvidde adgangen til centralbankfonde, som kun forretningsbanker i øjeblikket kan bruge. Og dette kan igen fremskynde indenlandske og udenlandske betalinger og reducere risikoen for finansiel ustabilitet.

Dog siger BoE at en digital version af sterling ikke ville erstatte hverken fysiske kontanter eller eksisterende bankkonti.

"Regeringen og Bank of England har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt der skal indføres en CBDC i Storbritannien, og vil samarbejde bredt med interessenter om fordele, risici og det praktiske ved at gøre det," lyder det fra centralbanken.

BoE-guvernør Andrew Bailey har tidligere sagt, at den populære kryptovaluta bitcoin, ikke fungerer som en stabil værdibutik eller en effektiv måde at foretage transaktioner på. Det gør den dårligt egnet til at tjene som en valuta og en risikabel satsning for investorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere