Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Storbritannien overvejer at lave sin egen kryptovaluta: Britcoin

Bitcoin eller britcoin? Nu vil Storbritannien til at have sin egen nationale kryptovaluta.

Det er ikke en slåfejl. Den britiske finansminister Rishi Sunak har bedt Bank of England (BoE) at se på mulighederne for en ny national kryptovaluta - "Britcoin".

Den nye Britcoain skal sigte mod at tackle nogle af de udfordringer, som kryptokurver som bitcoin udgør. Det skriver Reuters.

Britcoin, der bliver en digital version af sterling, vil muligvis give virksomheder og forbrugere mulighed for at holde konti direkte i banken og undgå andre, når de foretager betalinger. Det vi i sidste ende øge långivernes rolle i det finansielle system.

"Vi lancerer en ny taskforce mellem skatteministeriet og Englands centralbank for at koordinere efterforskningsarbejde om den potentielle centralbanks digitale valuta (CBDC)," fortalte Sunak til en konference i den finansielle sektor.

Flere centralbanker overvejer egen kryptovaluta

Bank of England er lang fra den eneste centralbank, der ser ind i at lancere centralbankstøttede digitale valutaer.

I sidste uge sagde Den Europæiske Centralbank, at den studerede en elektronisk form for kontanter for at supplere pengesedler og mønter. Dog er en lancering af digitale kontanter stadig flere år væk.

Kina er en frontløber for at lancere en CBDC. Kinas nationalbank - People's Bank of China - har udviklet den digitale yuan, som på sigt skal erstatte nogle af de kontanter, der er i omløb.

Disse kryptovalutarer kan udvidde adgangen til centralbankfonde, som kun forretningsbanker i øjeblikket kan bruge. Og dette kan igen fremskynde indenlandske og udenlandske betalinger og reducere risikoen for finansiel ustabilitet.

Dog siger BoE at en digital version af sterling ikke ville erstatte hverken fysiske kontanter eller eksisterende bankkonti.

"Regeringen og Bank of England har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt der skal indføres en CBDC i Storbritannien, og vil samarbejde bredt med interessenter om fordele, risici og det praktiske ved at gøre det," lyder det fra centralbanken.

BoE-guvernør Andrew Bailey har tidligere sagt, at den populære kryptovaluta bitcoin, ikke fungerer som en stabil værdibutik eller en effektiv måde at foretage transaktioner på. Det gør den dårligt egnet til at tjene som en valuta og en risikabel satsning for investorer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.