Artikel top billede

IBM er tilbage på vækstsporet: Cloud-satsning giver pote

Efter et år med triste regnskabsmeldinger fra IBM er den gamle gigant tilbage på vækstsporet. Satsningen på cloud viste sig at være profitabel.

Amerikanske IBM med tilnavnet Big Blue er tilbage på vækstsporet. Det viser det seneste kvartalsregnskab fra selskabet.

Det er satsningen på at tilbyde cloud computing, som trækker selskabets vækst.

Cloud-salget voksede ifølge Reuters med 21 procent i kvartalet til i alt 6,5 milliarder dollar.

Et andet af virksomhedens store indtægtsområder er mainframe-hosting, og her var der til nogens overraskelse også vækst at spore i kvartalet. Væksten var især båret af stor efterspørgsel fra den finansielle sektor.

Til gengæld var der tilbagegang på IBM’s største forretningsområde kaldet global technology services, men faldet blev stort set opvejet af væksten på de andre forretningsområder.

IBM’s samlede omsætning voksede i kvartalet med næste en procent til 17,73 milliarder dollars. Nettoresultatet faldt 955 millioner dollars mod 1,18 milliarder dollars i samme kvartal sidste år.

IBM er i færd med at splitte selskabet i to. Det kan du læse mere om her:

Her er navnet på IBM's nye infrastruktur-selskab med 90.000 ansatte: Ocean-navnet droppes i DanmarkPremium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.