Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Ingen vil bruge Googles nye annonce-teknologi: "Vil skade brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt"

Ingen browser-leverandører har indtil nu sagt ja til Googles nye annonce-teknologi. Flere beskylder teknologien for at gøre det omvendte af, hvad den lover: Nemlig at invalidere brugernes privatliv. Se her om du er en af dem, der har fået testversionen i din browser.

Ingen browser-leverandører ser ud til at ville have noget at gøre med Googles nye privatlivsvenlige annonce-teknologi at gøre. Flere af leverandørerne beskylder teknologien for at skade brugeres privatliv istedet for at beskytte det.

For få uger siden meddelte Google, at selskabet begyndte at teste en ny annonceteknologi i Google Chrome kaldet Federated Learning of Cohorts (FLoC).

Teknologien anvender en algoritme til at se på brugernes browserhistorik og placere vedkommende i en gruppe af mennesker med lignende browserhistorik. Derfra kan annoncører målrette deres reklamer mod denne fælles gruppe.

Det er mere privat end cookies, men det er også kompliceret og har nogle potentielle farer for brugerens privatliv, hvis det ikke implementeres rigtigt.

I værste tilfælde kan FLoC ende med at lække følsomme oplysninger.

"ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk"

Flere browser-leverandører har sagt klart fra overfor FLoC-teknologien.

Blandt andet skriver browserselskabet Brave:

"Det værste aspekt af FLoC er, at det skader brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt."

Hos browseren Vivaldi skriver teamet bag:

”Vi støtter ikke FLoC API og planlægger at deaktivere den, uanset hvordan den implementeres. Det beskytter ikke privatlivets fred, og det er bestemt ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk for Googles økonomiske gevinst. ”

Til the Verge siger browser-leverandøren Opera, at:

"Mens vi og andre browsere diskuterer nye og bedre annonceringsalternativer til beskyttelse af privatlivets fred til cookies inklusive FloC, har vi ingen aktuelle planer om at aktivere funktioner som denne i Opera-browserne i deres nuværende form. Generelt synes vi dog, det er for tidligt at sige, i hvilken retning markedet bevæger sig, eller hvad de store browsere vil gøre."

Er Microsoft med på vognen?

Googles øjne er særligt i disse dage vendt mod Microsoft Edge, som er en af de få store mastodonter på markedet.

Siger Microsoft nej tak, kan meget tyde på, at Google kommer til at gå enegang med FLoC-funktionen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Microsoft Edge regner med at gøre plads til FLoC-funktionen, svarer selskabet:

"Ligesom Google understøtter vi løsninger, der giver brugerne klart samtykke og ikke omgår forbrugernes valg. Derfor understøtter vi ikke løsninger, der udnytter ikke-godkendte brugeridentitetssignaler, såsom fingeraftryk."

Fra Mozilla, der ejer FireFox-browseren, er svaret noget mindre kryptisk:

"Vi evaluerer i øjeblikket mange af de forslag til beskyttelse af privatlivets fred, herunder forslag fra Google, men har ingen aktuelle planer om at gennemføre nogen af ​​dem på nuværende tidspunkt."

Google-FLoC er stadig blot et forslag. Google selv siger, at det gerne vil gøre den til en grundlæggende del af internettet og ikke blot en ny funktion i sin browser.

Websted der afslører bruger-test af funktionen

Hos Electronic Frontier Foundation, som er meget imod FLoC, har man lavet et websted -amiflocked.org - der fortæller dig, om du er en af ​​de Chrome-brugere, der er inkluderet i Googles tidlige tests af FLoC-teknologien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere