Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Ingen vil bruge Googles nye annonce-teknologi: "Vil skade brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt"

Ingen browser-leverandører har indtil nu sagt ja til Googles nye annonce-teknologi. Flere beskylder teknologien for at gøre det omvendte af, hvad den lover: Nemlig at invalidere brugernes privatliv. Se her om du er en af dem, der har fået testversionen i din browser.

Ingen browser-leverandører ser ud til at ville have noget at gøre med Googles nye privatlivsvenlige annonce-teknologi at gøre. Flere af leverandørerne beskylder teknologien for at skade brugeres privatliv istedet for at beskytte det.

For få uger siden meddelte Google, at selskabet begyndte at teste en ny annonceteknologi i Google Chrome kaldet Federated Learning of Cohorts (FLoC).

Teknologien anvender en algoritme til at se på brugernes browserhistorik og placere vedkommende i en gruppe af mennesker med lignende browserhistorik. Derfra kan annoncører målrette deres reklamer mod denne fælles gruppe.

Det er mere privat end cookies, men det er også kompliceret og har nogle potentielle farer for brugerens privatliv, hvis det ikke implementeres rigtigt.

I værste tilfælde kan FLoC ende med at lække følsomme oplysninger.

"ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk"

Flere browser-leverandører har sagt klart fra overfor FLoC-teknologien.

Blandt andet skriver browserselskabet Brave:

"Det værste aspekt af FLoC er, at det skader brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt."

Hos browseren Vivaldi skriver teamet bag:

”Vi støtter ikke FLoC API og planlægger at deaktivere den, uanset hvordan den implementeres. Det beskytter ikke privatlivets fred, og det er bestemt ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk for Googles økonomiske gevinst. ”

Til the Verge siger browser-leverandøren Opera, at:

"Mens vi og andre browsere diskuterer nye og bedre annonceringsalternativer til beskyttelse af privatlivets fred til cookies inklusive FloC, har vi ingen aktuelle planer om at aktivere funktioner som denne i Opera-browserne i deres nuværende form. Generelt synes vi dog, det er for tidligt at sige, i hvilken retning markedet bevæger sig, eller hvad de store browsere vil gøre."

Er Microsoft med på vognen?

Googles øjne er særligt i disse dage vendt mod Microsoft Edge, som er en af de få store mastodonter på markedet.

Siger Microsoft nej tak, kan meget tyde på, at Google kommer til at gå enegang med FLoC-funktionen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Microsoft Edge regner med at gøre plads til FLoC-funktionen, svarer selskabet:

"Ligesom Google understøtter vi løsninger, der giver brugerne klart samtykke og ikke omgår forbrugernes valg. Derfor understøtter vi ikke løsninger, der udnytter ikke-godkendte brugeridentitetssignaler, såsom fingeraftryk."

Fra Mozilla, der ejer FireFox-browseren, er svaret noget mindre kryptisk:

"Vi evaluerer i øjeblikket mange af de forslag til beskyttelse af privatlivets fred, herunder forslag fra Google, men har ingen aktuelle planer om at gennemføre nogen af ​​dem på nuværende tidspunkt."

Google-FLoC er stadig blot et forslag. Google selv siger, at det gerne vil gøre den til en grundlæggende del af internettet og ikke blot en ny funktion i sin browser.

Websted der afslører bruger-test af funktionen

Hos Electronic Frontier Foundation, som er meget imod FLoC, har man lavet et websted -amiflocked.org - der fortæller dig, om du er en af ​​de Chrome-brugere, der er inkluderet i Googles tidlige tests af FLoC-teknologien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere