Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ingen vil bruge Googles nye annonce-teknologi: "Vil skade brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt"

Ingen browser-leverandører har indtil nu sagt ja til Googles nye annonce-teknologi. Flere beskylder teknologien for at gøre det omvendte af, hvad den lover: Nemlig at invalidere brugernes privatliv. Se her om du er en af dem, der har fået testversionen i din browser.

Ingen browser-leverandører ser ud til at ville have noget at gøre med Googles nye privatlivsvenlige annonce-teknologi at gøre. Flere af leverandørerne beskylder teknologien for at skade brugeres privatliv istedet for at beskytte det.

For få uger siden meddelte Google, at selskabet begyndte at teste en ny annonceteknologi i Google Chrome kaldet Federated Learning of Cohorts (FLoC).

Teknologien anvender en algoritme til at se på brugernes browserhistorik og placere vedkommende i en gruppe af mennesker med lignende browserhistorik. Derfra kan annoncører målrette deres reklamer mod denne fælles gruppe.

Det er mere privat end cookies, men det er også kompliceret og har nogle potentielle farer for brugerens privatliv, hvis det ikke implementeres rigtigt.

I værste tilfælde kan FLoC ende med at lække følsomme oplysninger.

"ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk"

Flere browser-leverandører har sagt klart fra overfor FLoC-teknologien.

Blandt andet skriver browserselskabet Brave:

"Det værste aspekt af FLoC er, at det skader brugerens privatliv væsentligt under dække af at være privatlivsvenligt."

Hos browseren Vivaldi skriver teamet bag:

”Vi støtter ikke FLoC API og planlægger at deaktivere den, uanset hvordan den implementeres. Det beskytter ikke privatlivets fred, og det er bestemt ikke gavnligt for brugerne ubevidst at give deres privatliv væk for Googles økonomiske gevinst. ”

Til the Verge siger browser-leverandøren Opera, at:

"Mens vi og andre browsere diskuterer nye og bedre annonceringsalternativer til beskyttelse af privatlivets fred til cookies inklusive FloC, har vi ingen aktuelle planer om at aktivere funktioner som denne i Opera-browserne i deres nuværende form. Generelt synes vi dog, det er for tidligt at sige, i hvilken retning markedet bevæger sig, eller hvad de store browsere vil gøre."

Er Microsoft med på vognen?

Googles øjne er særligt i disse dage vendt mod Microsoft Edge, som er en af de få store mastodonter på markedet.

Siger Microsoft nej tak, kan meget tyde på, at Google kommer til at gå enegang med FLoC-funktionen.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Microsoft Edge regner med at gøre plads til FLoC-funktionen, svarer selskabet:

"Ligesom Google understøtter vi løsninger, der giver brugerne klart samtykke og ikke omgår forbrugernes valg. Derfor understøtter vi ikke løsninger, der udnytter ikke-godkendte brugeridentitetssignaler, såsom fingeraftryk."

Fra Mozilla, der ejer FireFox-browseren, er svaret noget mindre kryptisk:

"Vi evaluerer i øjeblikket mange af de forslag til beskyttelse af privatlivets fred, herunder forslag fra Google, men har ingen aktuelle planer om at gennemføre nogen af ​​dem på nuværende tidspunkt."

Google-FLoC er stadig blot et forslag. Google selv siger, at det gerne vil gøre den til en grundlæggende del af internettet og ikke blot en ny funktion i sin browser.

Websted der afslører bruger-test af funktionen

Hos Electronic Frontier Foundation, som er meget imod FLoC, har man lavet et websted -amiflocked.org - der fortæller dig, om du er en af ​​de Chrome-brugere, der er inkluderet i Googles tidlige tests af FLoC-teknologien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.