Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags

Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.

Rygterne om et nyt Apple-produkt med navnet Airtags har floreret siden 2019, og nu er det langt om længe blevet lanceret.

En enkelt Airtag er på størrelse med en mønt, og den kan hjælpe dig med at med finde glemte ting.

En problemstilling, der har været knap så stor i løbet af det seneste år, hvor folk i højere grad end normalt har opholdt sig inden for hjemmets fire vægge, og det er måske forklaringen på at lanceringen kommer nu, hvor pandemien ser ud til at være på tilbagetog i USA.

Læs også: Her er den helt nye iMac - den første computer, der er designet til Apples M1-chip

Kan modstå vand og støv

Airtag er designet i rustfrit stål, kan modstå både vand og støv og så har den desuden en lille indbygget højttaler.

Du kan eksempelvis placere din Airtag i en taske, kuffert eller sætte det i en nøglering. Herefter kan du via dit Airtag identificere din nøglering, hvis du mister den.

Er din Airtag i nærheden kan du få det til at sige en lyd. Men hvis dit Airtag ikke er i nærheden, så vil du kunne identificere den via et netværk af millioner af iPhone-brugere.

iPhone-brugere hjælper dig

Det eneste du skal gøre er, at åbne Apples app Find (eller på engelsk Find My), som du allerede i dag kan bruges til at identificere tabte iPhones og andre Apple-produkter.

Kommer en iPhone-bruger i nærheden af en af dine Airtags vil vedkommendes iPhone helt automatisk og anonymt sende positionen til dig.

Finder du en Airtag vil du desuden have mulighed for at indskanne det og kontakte brugeren.

Et enkelt Airtag koster 249 kroner, mens en pakke med fire Airtags koster 849 kroner.

Læs også: Det nye Apple TV 4K er skabt til at få det absolut bedste ud af dit fjernsynCIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.