Artikel top billede

Det nye Apple TV 4K er skabt til at få det absolut bedste ud af dit fjernsyn

Apples nye TV-boks er skabt til at støtte de nyeste formater og få det allerbedste ud af dit fjernsyn

Der skulle gå en rum tid, før Apple så behovet til at give sin Apple TV 4K boks en overhaling.

Men med nye formater med høj dynamik og øget frekvens er behovet for mere regnekraft vokset.

For at imødekomme det behov, introducerer det californiske selskab en ny Apple TV 4K med en A12 Bionic-processor ombord.

Her understøttes HDR-formater som Dolby Vision i høje framerate (60 fps) som blandt andet dem som tage med iPhone 12 Pro.

Dertil følger en ny fjernbetjening med både clickpad og en touchsensor, der kan dublere som jog-hjul – i stil med dem som iPod’en introducerede i sin tid.

Får det bedste ud af fjernsynet

Billedet du får er dog ikke bedre end det, som dit fjernsyn kan levere og det kan forringes yderligere, hvis farverne og kontrasten ikke er indstillet korrekt.

Det adresserer Apple ved at introducere en ny feature, hvor fjernsynet kalibreres i samspil med ens iPhone.

Denne sættes op til fjernsynet, hvorefter Apple TV 4K nu fintuner sit output, for at give kalibrerede resultater ud af ens tv.

Dertil fungerer Apples TV’s nye også som universal fjernbetjening til selve fjernsynet, så det blandt andet kan tænde og slukke stuealteret.

Apple TV 4K kan købes fra 30. april og ryger i handlen sidst i maj til priser fra 1.499 kroner for en version med 32 gigabyte lager og 1.699 kroner for en med 64 gigabyte lager ombord.

Læs også: Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags