Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Henning Mortensen er ovenud positiv for Microsofts seneste data-udmelding.
  • Læs hvilke tre ting Microsoft stadig mangler at svare på i forhold til sin data-udmelding.
1.059
5:30 min
Torsdag aflagde Microsoft et løfte om at europæiske Microsoft-brugeres cloud-placerede data fremadrettet bliver i EU og ikke overføres til tredjelande som USA.

Og siden meddelelsen har formand for Rådet for digital Sikkerhed Henning Mortensen ikke kunne få armene ned.

"Jeg synes, det er meget, meget positivt. Fra bunden af mit hjerte, er jeg positiv over for det her. Jeg synes, det er godt, at Microsoft tager det her tiltag, og de virker lovende og som gode tiltag, der gør, at vi kan bruge cloud computing trygt og sikkert og i virkeligheden også lægge vores personoplysninger derop - måske også vores følsomme personoplysninger."

Læs også: Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter