Artikel top billede

GameStop-CEO trækker sig tilbage med en bonus på over 1000 millioner kroner

En omfordeling af hvordan GameStops CEO bliver aflønnet har skaffet direktøren en svimlende høj afskedsgave, når han til juli trækker sig fra sin post.

31. juli meddeler GameStop at virksomhedens CEO Geroge Sherman agter at træde tilbage. Med sig tager han en afskedsgave på 179 millioner dollar - over 1.100 millioner danske kroner.

Denne bonus, der kan gøre enhver top-CEO i en større virksomhed misundelig, kommer i kølvandet på den aktieleg, som virksomheden oplevede i starten af året, hvor investorer pumpede GameStop-aktien i vejret, for at presse shortere ud af aktien.

Det skriver Reuters.

Den kæmpende amerikanske videospilforhandler har søgt en ny leder til at arbejde på sin e-handelsovergang.

GameStop frakoblede noget af Shermans løn fra hans præstationer sidste år i de første måneder af Corona-pandemien og tildelte ham istedet aktier, da GameStop-aktien var mindre end brøkdele værd af deres nuværende værdi.

Læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Sherman står til at modtage 925.000 aktier, som han, trods lovgivningsmæssige foranstaltninger, kommer til at modtage på én gang ved sin fratrædelse. Derudover får han 200.000 flere aktier, der ikke tidligere var optjent, viser arkiveringer.

Sherman stod også til at modtage yderligere 308.477 aktier, der blev tildelt i juni sidste år, og som var bundet til hans præstation - adskilt fra den aktie, han tabte i sidste uge. Han accepterede at give afkald på disse præstationsbaserede aktier.

GameStop aktien står i skrivende stund i 159,35 dollar - lige under 1000 kroner per aktie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere