Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

GameStop-CEO trækker sig tilbage med en bonus på over 1000 millioner kroner

En omfordeling af hvordan GameStops CEO bliver aflønnet har skaffet direktøren en svimlende høj afskedsgave, når han til juli trækker sig fra sin post.

31. juli meddeler GameStop at virksomhedens CEO Geroge Sherman agter at træde tilbage. Med sig tager han en afskedsgave på 179 millioner dollar - over 1.100 millioner danske kroner.

Denne bonus, der kan gøre enhver top-CEO i en større virksomhed misundelig, kommer i kølvandet på den aktieleg, som virksomheden oplevede i starten af året, hvor investorer pumpede GameStop-aktien i vejret, for at presse shortere ud af aktien.

Det skriver Reuters.

Den kæmpende amerikanske videospilforhandler har søgt en ny leder til at arbejde på sin e-handelsovergang.

GameStop frakoblede noget af Shermans løn fra hans præstationer sidste år i de første måneder af Corona-pandemien og tildelte ham istedet aktier, da GameStop-aktien var mindre end brøkdele værd af deres nuværende værdi.

Læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Sherman står til at modtage 925.000 aktier, som han, trods lovgivningsmæssige foranstaltninger, kommer til at modtage på én gang ved sin fratrædelse. Derudover får han 200.000 flere aktier, der ikke tidligere var optjent, viser arkiveringer.

Sherman stod også til at modtage yderligere 308.477 aktier, der blev tildelt i juni sidste år, og som var bundet til hans præstation - adskilt fra den aktie, han tabte i sidste uge. Han accepterede at give afkald på disse præstationsbaserede aktier.

GameStop aktien står i skrivende stund i 159,35 dollar - lige under 1000 kroner per aktie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere