Artikel top billede

GameStop-CEO trækker sig tilbage med en bonus på over 1000 millioner kroner

En omfordeling af hvordan GameStops CEO bliver aflønnet har skaffet direktøren en svimlende høj afskedsgave, når han til juli trækker sig fra sin post.

31. juli meddeler GameStop at virksomhedens CEO Geroge Sherman agter at træde tilbage. Med sig tager han en afskedsgave på 179 millioner dollar - over 1.100 millioner danske kroner.

Denne bonus, der kan gøre enhver top-CEO i en større virksomhed misundelig, kommer i kølvandet på den aktieleg, som virksomheden oplevede i starten af året, hvor investorer pumpede GameStop-aktien i vejret, for at presse shortere ud af aktien.

Det skriver Reuters.

Den kæmpende amerikanske videospilforhandler har søgt en ny leder til at arbejde på sin e-handelsovergang.

GameStop frakoblede noget af Shermans løn fra hans præstationer sidste år i de første måneder af Corona-pandemien og tildelte ham istedet aktier, da GameStop-aktien var mindre end brøkdele værd af deres nuværende værdi.

Læs også: Skrantende GameStop-aktie er sendt på himmelflugt af vrede Reddit-brugere

Sherman står til at modtage 925.000 aktier, som han, trods lovgivningsmæssige foranstaltninger, kommer til at modtage på én gang ved sin fratrædelse. Derudover får han 200.000 flere aktier, der ikke tidligere var optjent, viser arkiveringer.

Sherman stod også til at modtage yderligere 308.477 aktier, der blev tildelt i juni sidste år, og som var bundet til hans præstation - adskilt fra den aktie, han tabte i sidste uge. Han accepterede at give afkald på disse præstationsbaserede aktier.

GameStop aktien står i skrivende stund i 159,35 dollar - lige under 1000 kroner per aktie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere